28 februari 2018

Fem UIC-företagare finalister i årets Företagargala i Uppsala

Förra veckan presenterades årets finalister till Företagargalan i Uppsala. Flera hundra nominerade har sorterats ner till tre finalister i varje kategori. Bland finalisterna finns UIC-bolagen Mercodia, Save by Solar, Imint, VBN Components och Cavidi.

Företagargalan som arrangeras av organisationen Företagarna, utser för tionde året i rad finalister till sex kategorier. Inför Företagargalan i Uppsala är det totalt 18 finalister uppdelat i sex kategorier som tävlar om att vinna i respektive kategori: Årets Företagare, Årets Unga Företagare, Årets Komet, Årets Innovation, Årets Handel och Årets Hållbara Företag. Vinnarna i kategorierna Årets Företagare och Årets Unga Företagare fortsätter sedan att tävla i den nationella tävlingen.

Vinnarna utses 19 april på Uppsala slott.

 

Här är listan på alla UIC-företagare bland finalisterna:

Årets Företagare
Mercodia – Mona Österberg och Erling Holmlund

Årets Komet
Save by Solar – Hugo Larsson

Årets Innovation
Imint – Andreas Lifvendahl
VBN Components – Martin Nilsson
Cavidi – Andrew Oldfield

Se listan på alla finalister

För mer information:
Stina Thor, marknads- och kommunikationschef
UIC
Tel: 070-214 33 24
E-post: stina.thor@uic.se

Om UIC
UIC (Uppsala Innovation Centre) är en av landets främsta företagsinkubatorer och rankas av UBI Global som världens 4:e bästa företagsinkubator med universitetskoppling i kategorin World Top Business Incubator – Affiliated with University 17/18. UIC stödjer entreprenörer, forskare, innovatörer och företagare i arbetet med att kommersialisera sina idéer och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC erbjuder affärsutvecklingsstöd, kunskap och nätverk till innovativa projekt och tillväxtföretag som vill utvecklas, skala upp och nå en internationell marknad. Syftet är att påskynda tiden till marknad samt minska riskerna i tidiga och avgörande skeden. UIC tar inga ägarandelar och vänder sig till projekt och bolag inom alla branscher, exempelvis life science, ICT och teknik. Ett stort närverk av personer från näringslivet och ett tjugotal UIC-partner vägleder tillsammans med UIC bolagen i deras affärsutveckling. UIC har verksamhet i Uppsala län och Södertälje kommun. Ägare till UIC är till lika delar STUNS (Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle), Uppsala kommun, SLU Holding samt Uppsala universitet Holding. UIC ingår i Vinnovas program Inkubationsstöd – Excellens. www.uic.se