1 mars 2018

12/3 – Kan du försvara dina patent och affärer i USA?

UU Holding inbjuder, i samarbete med UU Innovation och UIC, till ett seminarium om hur amerikanska företag använder rättssystemet för att skydda sina egna intressen och slå tillbaka mot upplevd konkurrens.

När: måndagen den 12 mars, kl. 15.30-16.30 med efterföljande mingel och förtäring
Var: Hubben, Dag Hammarskjölds väg 38 i Uppsala Science Park

Seminariet leds av IP-rådgivaren Olivia Tolan vid UU Innovation och sker i form av ett samtal med den tidigare Europachefen för Pharmacia & Upjohns patentverksamhet, Dr. Pär Svanström, som även varit ansvarig patentrådgivare vid Forskarpatent och UU Innovation.

Samtalet kommer att kretsa kring bådas egna erfarenheter av verkliga händelser avseende tvister om patenträttigheter, intrång och ogiltigförklarande av beviljade patent. En del av dessa händelser har kopplingar till bolag i UU Holdings och UICs verksamhet. Under seminariet kommer du att få tips på saker som du redan nu behöver tänka på för att senare kunna försvara ditt företags patent och affärer i USA. Det handlar om vad man dokumenterar, hur man skriver följdpatent utan att begränsa sitt huvudpatent, vem och vilka som anges som uppfinnare och mycket annat. Det kommer också att finnas möjligheter att ställa frågor och bidra med egna erfarenheter.

Anmäl dig här!

Välkommen!