13 mars 2018

Är du årets bästa innovatör 2018? Sök årets SKAPA-priser!

Nu är det dags att söka årets SKAPA-priser, som delas ut till minne av Alfred Nobel. Över en miljon kronor delas ut till Sveriges bästa innovatörer.

Stiftelsen SKAPA uppmanar idérika människor att tävla om årets SKAPA-pris. Unga, födda mellan 1988 och 1999, tävlar också om SKAPA-priset för unga innovatörer. Vinnarna i respektive länsfinal får ta emot 10 000 kronor och går vidare till Sverigefinalen den 8 november i Stockholm där prissumman är totalt 550 000 kronor fördelat på max tre pristagare. SKAPA-priset för unga innovatörer har nu även chansen att tävla om 250 000 kr.

– Sverige har genom åren hållit sig i framkant när det gäller innovation. Genom att premiera, lyfta fram och belöna nya uppfinningar och innovationer vill SKAPA verka för att Sverige fortsätter med att ligga i framkant och är ett av de mest innovativa länderna i världen säger landshövding Minoo Akhtarzand, ordförande i SKAPA.

SKAPA-priset Priset delas ut till den eller de personer, som gjort mest förtjänstfulla insatser när det gäller nyskapande och kreativitet utveckling av produkter och tjänster som kan leda till kommersiella möjligheter. Idén får vara kommersiellt introducerad tidigast för två år sedan och ska finnas på marknaden senast nästa år. Utmärkelsens huvudsyfte är att uppmärksamma innovatörer och deras påverkan på samhällsekonomin
Läs mer

SKAPA-priset för unga innovatörer

Syftet med priset för inga innovatörer är att inspirera och ge stöd åt unga innovatörer så att de kan förverkliga sina idéer. Alla under 30 år har nu chansen att vara med och tävla om 250 000 kronor. Läs mer

– Vi vill nå innovatörer som representerar båda könen, vilket innebär att vi gärna ser fler kvinnliga sökande, säger Minoo Akhtarzand.

Almi i Uppsala kommer även i år att ge ett utvecklingsbidrag till respektive vinnare i Uppsala Län på 15 000 kr som delas ut på UIC-dagen 30 augusti.

Först regional bedömning och prisutdelning
Först utser en regional jury bestående av personer från Almi Företagspartner tillsammans med lokala uppfinnarföreningen och Länsstyrelsen två länsvinnare. Vinnarna går därefter vidare till Sverigefinalen den 8 november i Stockholm. Ansökningstiden för att söka SKAPA-priserna går ut 23 april.

För ansökan och mer information, besök: stiftelsenskapa.se/ansökan

Om Stiftelsen SKAPA
Bakom Stiftelsen SKAPA står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, Vinnova, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket. www.stiftelsenskapa.se