6 april 2018

APR Technologies tar hem en strategiskt viktig order från NASA

APR Technologies har fått en beställning från NASA på delar till ett instrument som baseras på APRs produkter.

APR har etablerat sig som leverantör till rymdindustrin av nya produkter för termisk reglering. Med hjälp av små, tysta och energisnåla produkter förenklar APR konstruktioner eller förbättrar prestandan åt kunderna.

NASAs instrument ska användas på den Internationella Rymdstationen (ISS) med planerad uppskjutning 2019-2020. Man har idag problem med för hög strömförbrukning och instrumentets storlek.

– Med hjälp av vår teknik kan vi göra NASAs instrument både mindre och mer strömsnål, samt även noggrannare, säger Robert Thorslund, rymdsystemansvarig på APR Technologies.

Beställningen kommer ifrån NASA Glenn Research Center som bland annat jobbar med system som används vid bemannade rymdfärder.

– Det är pengamässigt en mindre beställning men ändå en strategiskt viktig referens för vår teknik och kompetens, samt att det är vår första beställning som sker med hjälp av vårt USA-kontor, säger Peter Nilsson vd på APR Technologies.

APR Technologies ingår i rymdinkubatorn ESA BIC Sweden som UIC är med och driver tillsammans med Arctic Business Incubator och Innovatum.

För mer information:
Peter Nilsson, vd
APR Technologies
Mobil: 0707-23 42 81
E-post: peter.nilsson@aprtec.com

Stina Thor, marknads- och kommunikationschef
UIC
Mobil: 070-214 3324
E-post: stina.thor@uic.se