29 maj 2018

Välkommen till fullspäckad UIC Business Startup Demo Day 14/6!

Den 14 juni håller UIC öppet hus och du är välkommen att träffa deltagare från vårens omgångar av UIC Business Startup när de demonstrerar sina affärsidéer. Vi har den här våren haft två grupper, en svensk och en engelsk, rekordmånga startups!

Som gäst får du möjlighet att rösta på de bästa idéerna och mingla med UIC-bolagen plus övriga intressenter.

Ta gärna med en vän/kollega!

Datum: torsdag 14 juni
Tid: Öppet hus kl. 16-19
Plats: Hubben, Dag Hammarskjölds väg 38, Uppsala

Anmälan till event@uic.se senast den 8 juni.

PS: Vi bjussar på dryck och macka!

Här är deltagarna du träffar på Demo Day:

Vesicode
Vesicode utvecklar avancerade molekylära verktyg för känslig och högupplöst analys av extracellulära vesiklar i en droppe blod. Verktygen passar för både akademisk forskning och kliniska studier. Det långsiktiga målet är att rädda liv genom att kartlägga sjukdomar och möjliggöra mycket tidigare diagnos av flera cancertyper och även andra behandlingsbara sjukdomar än vad dagens metoder erbjuder.

Natscreen
Idén är att möjliggöra att olika cellsystem kan screena för proteinsammansättningar som har förlusten av NAT2 som mål i kolorektal cancer.

Saguaro Methyl
Förutsägande svar på cancerbehandling baserat på epigenetiska markörer.

Researchgene
Researchgene använder DNA-teknik för att identifiera vilka arter så som bakterier, växter och djur som finns i ett biologiskt prov.

Peafowl Solar Power
Målet är att utveckla prisvärda, flerfärgade, transparenta, solceller för framtida integration i byggnader eller annat material.

Oncodia
Oncodia utvecklar en regulatoriskt godkänd mjukvara för att hitta behandlingsstyrande mutationer i cancertumörer som möter patientens och vårdens behov av rätt diagnos, snabbhet, och precision.  Syfte: Erbjuda rätt behandling till rätt patient

Navimmune Bioscience
Navimmune Bioscience utvecklar metoder för att skapa precisa molekylära repertoar över celler och vävnader.

ENA (Enabling Absorption)
CRO tillhandahåller upplösnings-, digestions- och permeabilitetsdata, vilket bidrar till valet av läkemedelsformuleringsstrategier.

Carbon UAV
CarbonUAV har utvecklat en prototyp av en drönare (UAV) som på ett säkert sätt kan navigera mellan träd, under trädkronorna i en industriell skog. Prototypen har ett kraftfullt sensorsystem som kan bygga 3D modeller av hela skogsbestånd som sedan kan användas för att ge volymberäkningar och georeferenserade kartor med en väldigt hög noggrannhet. www.carbonuav.com

BDA (Bone mineral Density Analyzer)
Företaget erbjuder medicintekniska systemlösningar för en effektiv och snabbare rehabilitering av höftfrakturpatienter. www.mmguppsala.se

Attack Point Security
AttackPointSecurity ser till att företag både är säkra och ger säkra lösningar till sina kunder. Uppdraget är att producera en lösning som använder vissa nya maskininlärningstekniker för att kunna hitta säkerhetshål i kundens programvara eller system. https://attackpointsecurity.com/

WW
Den vanligaste typen av hudproblem är irritationseksem, vilket ofta orsakas av upprepad kontakt med vatten, rengöringsmedel och diskmedel. WWs uppdrag är att förebygga och hjälpa människor som lider av handeksem och handallergier

Matomatic
Matomatic erbjuder matsvinnslösningar till storkök i kommuner och restauranger. Produkter inkluderar en våglösning med en surfplatta samt en hemsida för att rapportera och få återkoppling på matsivnnet. https://matsvinn.se

Iconically
Iconically är en online-plattform för rekrytering av fotomodeller till företag i behov av dess tjänster.

Handkraft
Handförstärkaren spiralen, med redskap, ger styrka för svaga eller påfrestade händer och handleder. Smidig konstruktion gör den lätt att ta på och av.

Flow

Ljud är vågrörelser. Vågrörelser representeras bäst som kurvor. Flow är ett musikinstrument med vilket musiker skapar och skulpterar levande kurvor för allt som sker med ljudet. 

Epic Eats
Epic Eats mål är att ge gästen 100% nöjdhet på alla sina restaurangupplevelser genom att rekommendera restauranger till restaurangbesökare via egen avancerad AI. www.getepiceats.com

Dalili Design
Dalili design designar och producerar hallmöbler och garderobslösningar för privat och offentlig marknad. Fokus är innovativ formgivning med hög funktion och användarvänlighet. https://dalilidesign.com

Cura Connect
Cura Connect är ett webbaserat nätverk där läkare och sjuksköterskor kan matchas direkt mot uppdragsgivare utan dyra mellanhänder och med full transparens avseende samtliga villkor. www.curaconnect.se

AnSoTeQ
Ansofy är ett användarvänligt verktyg för att tillgängliggöra nyheter/artiklar från många olika tidningar utan att användaren behöver teckna separat abonnemang för varje tidning.

Altris
Altris tillhandahåller ett nytt katodmaterial för natrium-jon batterier som består enbart av vanligt förekommande ämnen som är helt miljövänliga. www.altris.se

Afiya Health
Afiya Health är en digital plattform som erbjuder hälso- och sjukvårdstjänster till användare på deras smartphones genom att ge tillgång till läkare och tjänsteleverantörer inom för hälsovårdsbranschen. https://www.afiyahealth.net/