27 augusti 2018

Pressinbjudan: UIC-dagen 30/8 ‒ träffa entreprenörer med sikte på framgång

Varmt välkommen till UIC-dagen 2018! Under denna dag samlas cirka 300 startups, entreprenörer, UIC-bolag samt investerare och aktörer inom näringsliv, samhälle och universitet för att nätverka, lyssna på intressanta föredrag och utbyta erfarenheter.

UIC-dagen arrangeras av företagsinkubatorn och acceleratorn UIC (Uppsala Innovation Centre), som rankas som världens 4:e bästa företagsinkubator med universitetskoppling.

Denna innehållsrika dag är fylld med intressanta talare – och framför allt så lyfter vi några spännande UIC-bolag och välkomnar årets nya alumnföretag och UIC-partner! 

Var: Uppsala Konsert & Kongress (UKK), Sal B
Datum: Torsdag 30 augusti
Tid: Kl. 14:00-18:15 med efterföljande mat och mingel. Registrering från kl. 13:30.

Konferencier: Johan Wester

 

Några av dagens höjdpunkter är:
 

* Drupps – att skapa vatten av luft
Jonas Wamstad och Fredrik Edström hade redan 2009 en dröm om att i stor skala skapa vatten av luft. Timingen då var inte rätt, affärsidén styrdes om till avfuktning och framgångsrika Airwatergreen bildades. I dag är de tillbaka där drömmen startade och Drupps står inför en spännande framtid. Jonas Wamstad berättar!
Ca kl. 14:30-15:00

* Pitchparad. Åtta UIC-bolag pitchar sin affärsidé på två minuter. 
Pass #1: ca kl. 15:20-16:00.
Pass #2: ca kl. 16:35-17:05.
Se lista på bolagen nedan.

* Årets nya UIC-alumner diplomeras och nya UIC-partner presenteras.
Ca kl. 15-15:15

* Årets SKAPA-priser för Uppsala län delas ut av landshövdingen i Uppsala län samt Almi.
Ca kl. 17:10-17:25

 

Se hela programmet för UIC-dagen (pdf)

Pitchparad, pass #1:

Altris, Tim Nordh. (Uppsala)
Altris tillhandahåller ett nytt katodmaterial för natrium-jon batterier som består enbart av vanligt förekommande ämnen som är helt miljövänliga.

Peafowl Solar Power, Cristina Paun. (Uppsala)
Utvecklar prisvärda, flerfärgade, transparenta, solceller för framtida integration i byggnader eller annat material. Pitch på engelska.

APR Technologies, Peter Nilsson. (Enköping)
Utvecklar ett sensorsystem för biobränsle samt ett miniatyriserat temperaturreglersystem för rymd och industri. Vd och grundare Peter Nilsson utsågs under våren till en av Sveriges 10 mest innovativa entreprenörer.

Navimmune Bioscience, Agata Zieba-Wicher. (Uppsala)
Navimmune Bioscience utvecklar metoder för att skapa precisa molekylära repertoar över celler och vävnader. Pitch på engelska.

 

Pitchparad, pass #2:

ENA (Enabling Absorption), Janneke Keemink. (Uppsala)
CRO som tillhandahåller upplösnings-, digestions- och permeabilitetsdata, vilket bidrar till valet av läkemedelsformuleringsstrategier. Pitch på engelska.

Hyperkonkret, Jessica Stigsdotter Axberg. (Uppsala)
Ett individanpassat digitalt verktyg som hjälper föräldrar hjälpa sina barn med skolämnen utifrån barnets egna förutsättningar.

NCI (New Century Information), Bengt Julin. (Gävle)
Har utvecklat en mobil plattform inom området ”High Precision Outdoor Tracking”. Kan användas för en mängd olika specialiserade eller skräddarsydda applikationer inom alla utomhusmiljöer, inom sport eller industri där det krävs detaljerade och avancerade positioneringsdata i realtid.

Cavis Technologies, Mats Hilmersson (Uppsala)
Utvecklar en innovativ kateter för förbättrad diagnos av hjärtproblem.

 

För anmälan kontakta:
Stina Thor, marknads- och kommunikationschef
UIC
Tel: 070-214 33 24
E-post: stina.thor@uic.se

Om UIC
UIC (Uppsala Innovation Centre) är en av landets främsta företagsinkubatorer och acceleratorer, och rankas av UBI Global som världens 4:e bästa företagsinkubator med universitetskoppling. UIC stödjer entreprenörer, forskare, innovatörer och företagare i arbetet med att kommersialisera sina idéer och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC erbjuder affärsutvecklingsstöd, kunskap och nätverk till innovativa projekt och tillväxtföretag som vill utvecklas, skala upp och nå en internationell marknad. Syftet är att påskynda tiden till marknad samt minska riskerna i tidiga och avgörande skeden. UIC tar inga ägarandelar och vänder sig till projekt och bolag inom alla branscher, exempelvis life science, ICT och teknik. Ett stort närverk av personer från näringslivet och ett tjugotal UIC-partner vägleder tillsammans med UIC bolagen i deras affärsutveckling. UIC har verksamhet i Uppsala län och Södertälje kommun. Ägare till UIC är till lika delar STUNS (Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle), Uppsala kommun, SLU Holding samt Uppsala universitet Holding. UIC ingår i Vinnovas program Inkubationsstöd – Excellens. www.uic.se