25 september 2018

Se pitcharna från UIC-dagen 2018

Tim Nordh på Altris pitchar på UIC-dagen.

Åtta bolag pitchade på scen under UIC-dagen 2018, som lockade över 300 startups, entreprenörer, UIC-bolag, investerare och andra inom näringsliv, samhälle och universitet för att nätverka, lyssna på intressanta föredrag och inspireras.

Om du missade du pitcharna på UIC-dagen, eller vill se dem igen, så kan du se dem här.

Nyfiken på ett företag? Hitta mer info och ev. webbplats under rubriken UIC-bolag i navigeringen.

Altris, Tim Nordhs pitch
Altris utvecklar en ny generation av batterier, som både är billigare och mer miljövänliga.

APR Technologies, Peter Nilssons pitch
APR Technologies har utvecklat högeffektiv vätskekylning utan rörliga delar till elfordonsbatterier och nästa generations satelliter.

Cavis Technologies, Mats Hilmerssons pitch
Cavis Technologies har utvecklat en innovativ kateter för förbättrad diagnos av hjärtproblem.

ENA (Enabling Absorption), Janneke Keeminks pitch, Eng.
ENA:s metod och teknik förutser hur läkemedel i tablett- eller kapselform tas upp i kroppen. Det gör det möjligt att inta läkemedel utan att behöva injicera substansen i kroppen!

Hyperkonkret, Jessica Stigsdotter Axbergs pitch
Hyperkonkret tar fram ett individanpassat digitalt verktyg som hjälper föräldrar hjälpa sina barn med skolämnen utifrån barnets egna förutsättningar, exempelvis vid inlärningsproblematik hos barn.

Navimmune Bioscience, Agata Zieba-Wichers pitch, Eng.
Navimmune har en mission att kombinera de senaste tekniska framstegen inom in-situ analys till kit och tjänster så att forskare och läkare kan diagnostisera, välja behandlingsmetod och övervaka framsteg baserat på de tydligaste möjliga uppgifterna. Ju tydligare information, desto bättre blir patientens resultat.

NCI New Century Information, Bengt Julins pitch
NCI har utvecklat en mobil plattform inom området ”High Precision Outdoor Tracking” som kan användas för en mängd olika specialiserade eller skräddarsydda applikationer inom alla utomhusmiljöer, inom sport eller industri där det krävs detaljerade och avancerade positioneringsdata i realtid.

Peafowl Solar Power, Cristina Pauns pitch, Eng.
Peafowl Solar Power har utvecklat en ny typ av solceller som är högtransparenta, prisvärda, effektiva, stabila och uppfyller FNs hållbarhetsmål, för framtida integration i byggnader eller annat material.

 

För mer information: 
Stina Thor, marknads- och kommunikationschef
UIC
Tel: 070-214 33 24
E-post: stina.thor@uic.se

 

Om UIC
UIC (Uppsala Innovation Centre) är en av landets främsta företagsinkubatorer och acceleratorer, och rankas av UBI Global som världens 4:e bästa företagsinkubator med universitetskoppling. UIC stödjer entreprenörer, forskare, innovatörer och företagare i arbetet med att kommersialisera sina idéer och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC erbjuder affärsutvecklingsstöd, kunskap och nätverk till innovativa projekt och tillväxtföretag som vill utvecklas, skala upp och nå en internationell marknad. Syftet är att påskynda tiden till marknad samt minska riskerna i tidiga och avgörande skeden. UIC tar inga ägarandelar och vänder sig till projekt och bolag inom alla branscher, exempelvis life science, ICT och teknik. Ett stort närverk av personer från näringslivet och ett tjugotal UIC-partner vägleder tillsammans med UIC bolagen i deras affärsutveckling. UIC har verksamhet i Uppsala län och Södertälje kommun. Ägare till UIC är till lika delar STUNS (Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle), Uppsala kommun, SLU Holding samt Uppsala universitet Holding. UIC ingår i Vinnovas program Inkubationsstöd – Excellens. www.uic.se