28 september 2018

FMTP Power antaget till Hong Kong Startup Council’s STARS Program

 

UIC-bolaget FMTP Power har som enda europeiska företag antagits till Hong Kong Startup Council’s STARS Program som drivs av industriföreningen FHKI i Hong Kong. Totalt 12 företag med sikte på kinesiska marknaden har antagits till programmet som startade i augusti och pågår till januari 2019.

– Det känns väldigt bra. Hong Kong och Kina är stora och mogna marknader för oss. Nu har vi många resor till Hong Kong framför oss och intresset för hur vår teknik säkrar upp elnätet är stort. Den här möjligheten har öppnats upp för oss tack vare UICs nätverk i Hong Kong, säger Romain Douib, vd och grundare av FMTP Power.

FMTP Power ingår i kategorin Smart Energy ”Boost Go To Market” och kommer att arbeta individuellt i workshop-form med Kinas största elbolag CLP China Light Power tillsammans med deras chefer inom innovation och affärsutveckling.

FMTP har genom programmet tilldelats coacher dels inom affärsutveckling men också inom områden som ”Go to Market” och ”Capital Rising”. De har även fått finansiering för ett fullt utrustat kontor i centrala Hong Kong city där de har möjlighet att ta emot kunder.

FMTP Power säljer produkter och tjänster som syftar till att förbättra elnätet. Företaget har bland annat utvecklat en bärbar testutrustning som överbryggar gapet mellan digitala så kallade Smart Grid-nätverk och traditionella elkraftapplikationer.

 

FMTP Power får stöd i sin affärsutveckling genom UICs affärsutvecklingsprogram UIC Business Accelerator.

 

För mer information: 

Romain Douib, vd
FMTP Power
Tel: 070-575 02 14
E-post: romain.douib@fmtppower.com 

Stina Thor, marknads- och kommunikationschef
UIC
Tel: 070-214 33 24
E-post: stina.thor@uic.se 

 

Om UIC
UIC (Uppsala Innovation Centre) är en av landets främsta företagsinkubatorer och acceleratorer, och rankas av UBI Global som världens 4:e bästa företagsinkubator med universitetskoppling. UIC stödjer entreprenörer, forskare, innovatörer och företagare i arbetet med att kommersialisera sina idéer och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC erbjuder affärsutvecklingsstöd, kunskap och nätverk till innovativa projekt och tillväxtföretag som vill utvecklas, skala upp och nå en internationell marknad. Syftet är att påskynda tiden till marknad samt minska riskerna i tidiga och avgörande skeden. UIC tar inga ägarandelar och vänder sig till projekt och bolag inom alla branscher, exempelvis life science, ICT och teknik. Ett stort närverk av personer från näringslivet och ett tjugotal UIC-partner vägleder tillsammans med UIC bolagen i deras affärsutveckling. UIC har verksamhet i Uppsala län och Södertälje kommun. Ägare till UIC är till lika delar STUNS (Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle), Uppsala kommun, SLU Holding samt Uppsala universitet Holding. UIC ingår i Vinnovas program Inkubationsstöd – Excellens. www.uic.se