AirForestry vann fint pris i Almedalen

Semestern är över för de flesta även om sommaren fortfarande hänger kvar. Några som inte legat på latsidan i sommar är UIC-bolaget AirForestry. De var på plats under Almedalsveckan och vann det fina priset ”Business Award” på Techarenan i hård konkurrens.
– Det är ett enormt erkännande att det vi gör uppmärksammas och det här visar hur stort och viktigt det är, säger vd:n Olle Gelin stolt.

Egentligen hade de redan vunnit när de åkte ner. För av 900 startupbolag från Norden var de ett av 30 utvalda som fick vara med i Almedalen. Det är stort bara det och alla som var där var finalister och slogs om totalt sex priser, fem av dem utsedda av en jury och ett var folkets pris där besökarna röstade.

AirForestry gör det möjligt att gallra skog på ett helt nytt sätt, nämligen från luften med hjälp av drönare. Priset visar att de är på rätt väg, mänskligheten måste ta till vara på våra skogar på bästa möjliga sätt. Den här sommarens utmaningar med torka visar det inte minst, innovasiva arter breder ut sig med mera. 

Olle Gelin har dock inte jobbat hela sommaren, han vet att det är viktigt att ladda batterierna inför en intensiv höst. Nästa utvecklingssteg för AirForestry är att få en integrerad produkt att verkligen fungera.

– Jag har haft en hyfsat balanserad vardag och tagit en hel del ledigt och bara gjort det absolut viktigaste under semestern.

Grattis säger vi från UIC!