Avalon Innovation ny teknikpartner till UIC

Nu stärks konkurrenskraften ytterligare hos de bolag som får stöd genom UICs affärsutvecklingsprogram. Behovet är stort och Avalon Innovation kompletterar övriga partnererbjudanden med mjukvaru- och IT-utveckling. Avalon kommer bland annat erbjuda rådgivning för bolag som vill utveckla en ny produkt eller tjänst.

Andreas Danielsson, Affärsansvarig och Agneta Andersson, Marknadsansvarig på Avalon Innovation
Andreas Danielsson, Affärsansvarig och Agneta Andersson, Marknadsansvarig på Avalon Innovation

Med Avalon Innovation som ny partner kommer bolagen inom UIC få ytterligare stöd när de behöver projektleda, designa eller utveckla nya produkter och tjänster. Med prisvärda paketlösningar och expertkompetens kommer UIC-bolag i alla branscher erbjudas stöd i att utveckla framtidens produkter. Avalon Innovation är ett teknikkonsultföretag med ca 150 specialister. Sedan starten 1997 har de hjälpt över 1000 produktägande bolag med spetskompetens inom hela produkt- och systemutvecklingskedjan, från design, mekanik och elektronik till mjukvara och molntjänster.

Vi på Avalon Innovation har imponerats av UICs arbete och resultat, och är väldigt glada för att få chansen att vara en del av den verksamheten. Vi har i över 25 års tid hjälpt otaliga små och stora bolag i deras produktutvecklingsresa, och de erfarenheterna tar såklart vi med oss in i det här samarbetet. Vi på Avalon Innovation brinner för hållbara innovationer som inte bara är bra för vår värld, utan som faktiskt används och skapar mervärde. Därför är det extra roligt att komma in och stötta bolag i tidiga faser med vår kompetens. Jag ser fram emot många spännande möten framöver.

Andreas Danielsson, affärsansvarig på Avalon Innovation Uppsala

UIC stöttar innovativa startups och tillväxtföretag inom alla branscher med skräddarsytt affärsutvecklingsstöd, nätverk, finansiering och den expertkunskap som krävs för att utvecklas. I affärsutvecklingsproigrammen arbetar UIC nära näringslivet, bland annat genom ett tjugotal UIC-partner som bidrar till bolagens utveckling genom seminarier, individuell rådgivning och direkta tjänster till bolagen.

För att utveckla framtidens produkter och tjänster behöver UIC-bolagen stöd genom utvecklingsprocessen. Vi är övertygade om att Avalons expertis inom produkt- och systemutveckling kommer att vara till stor nytta för bolagen som deltar i våra affärsutvecklingsprogram.  På UIC är vi stolta över att fortsätta skapa en växande gemenskap av partner som tillsammans stödjer UIC-bolagen i att forma och förverkliga framtidens lösningar! Välkommen till UIC:s nätverk önskar vi Avalon.

Emma Hansson, programansvarig UIC Build

En stor del av UICs framgång är samarbetet med kompetenta och externa partner från det lokala näringslivet. Partner delar med sig av sin kunskap i UIC:s program och erbjuder UIC-bolag tjänster till ett förmånligt pris. Exempelvis inom mjukvaruutveckling, juridik, ekonomi, patent med mera. Avalon Innovation kommer bidra med sin expertkompetens för att stötta UIC-bolag i alla faser.

För mer information:
Andreas Danielsson, Affärsansvarig Uppsala
Avalon Innovation
E-post: andreas.danielsson@avaloninnovation.com
Tel: 076-880 08 73

Emma Hansson, Programansvarig UIC Build
UIC
Mobil: 070-653 85 69
E-post: emma.hansson@uic.se