Dendrit utsedd till vinnare av SKAPA-priset för unga innovatörer

UIC-bolaget Dendrit är ett av två bolag som utsetts till länsvinnare av SKAPA-talang i Stockholm. Priset, som delas ut till framtidens talanger, ges med följande motivering: Dendrit har en användarvänlig innovation med AI i grunden och en stark affärsidé, baserad på verkliga behov. De digitala checklistor som Dendrit erbjuder vård- och omsorgspersonal skapar på ett enkelt och konkret sätt effektivare resursanvändning och ökad patientsäkerhet.

Dendrit är idag ett Accelerator-bolag men har gått både affärsutvecklingsprogrammet Startup och Build på UIC i närtid. Oscar Björnfot, läkare och en av grundarna, är glad när UIC har kontakt med honom:
– Den här utmärkelsen gör oss både glada och stolta. Att utses till länsvinnare för Sveriges största innovationspris bekräftar att vi är på rätt väg och ger oss motivation till att fortsätta arbeta mot våra mål!

Vad händer för Dendrit framöver, både på kort och lite längre sikt?

– Under september kommer Sveriges största ortopediska akutmottagning prova vår tjänst Dendrit i skarpt läge. Intresset är stort och de kommande åren hoppas vi kunna bidra till säkrare vård och bättre arbetsmiljö för vårdpersonal i hela Sverige, avslutar Oscar. 

Prisutdelningen sker på Tessinska palatset i Stockholm den 13 september. Därefter väntar en nationell final 10 november för alla länsvinnarna med chans till det nationella priset.

Grattis önskar vi alla på UIC!

Om SKAPA: