Toggle menu Sök
Toggle menu Sök

Några framgångsexempel

Strandberg Guitars

Strandberg Guitars vd, Ola Strandberg, åkte bokstavligen ett helt varv runt jorden på en vecka under 2013. Resan, som bland annat finansierades med Nordeas resestipendium för UIC-bolag, gick till USA och sedan vidare till Sydkorea. Strandberg Guitars har genomfört UIC Business Lab.

OssDsign

OssDsign har hittat ett nytt sätt att läka benvävnad. Företagets implantat, OssDsign Craniomosaic, skräddarsys och opereras in i skallbenet. OssDsign har gått från forskning till kommersialisering på kort tid, bland annat med hjälp av affärsutvecklingsprogrammen UIC Business Start, UIC Business Prep och UIC Business Accelerator. Nu hägrar stora planer för vd Bo Qwarnström och hans bolag för att ge patienter världen över ett rikare liv.

UIC öppnar nya dörrar i Södertälje

I februari 2012 kom beskedet att Astra Zenecas forskningsenhet skulle läggas ner i Södertälje. Södertälje kommun utsåg Uppsala Innovation Centre till regionens företagsinkubator med uppdrag att stimulera till fler livskraftiga tillväxtföretag i kommunen.

Forskaren Johanna Haglund vid Astra Zeneca i Södertälje hade fått besked om uppsägning och tänkte: ”Allting som vi har byggt upp får bara inte gå till spillo!”. Numera är Johanna vd på det egna företaget MetaSafe, ett kontraktslabb som levererar data kring metabolism