Toggle menu Sök
Toggle menu Sök

Från idé till kund på tre månader

Funderat på att förverkliga en skalbar och nyskapande affärsidé? Vill du, ditt team eller företag gå från idé till kund på tre månader? Sök då till vårt kostnadsfria affärsutvecklingsprogram UIC Business Startup!

”Det borde vara obligatoriskt för alla startups att gå programmet.”
Mohammed Al-Hasnawi, Night Node

Är du intresserad av UIC Business Startup?
Då börjar du med att söka till ett av våra introduktionstillfällen, UIC Startup Bootcamps. Under en eftermiddag arbetar du fram er affärsmodell enligt Lean Canvas. Affärsutvecklare från UIC finns med och coachar.

Gör så här!
Skicka in en anmälan till något av våra UIC Startup Bootcamps via länken nedan. Efter introduktionen sker ansökan till UIC Business Startup med den canvas som arbetas fram under introt.

Kommande introtillfällen:

  • 23 april, kl. 13-17
  • 14 maj, kl. 13-17 (in english)

Nästa omgång av UIC Business Startup börjar den 13:e september.

Programmet är kostnadsfritt och genomförs varje torsdag eftermiddag under tre månader.

Mer information och anmälan till UIC Startup Bootcamp!

Om UIC Business Startup
I UIC Business Startup får deltagarna den kunskap, vägledning och det nätverk som krävs för att snabbt komma ut på marknaden med en affärsidé. Affärsutvecklingsprogrammet bygger bland annat på koncepten Lean startup och Customer development som är etablerade bland framgångsrika startup-företag.

Deltagarna får bland annat stöd från UICs affärsutvecklare och UIC-partner inom näringslivet som stöttar bolagen i arbetet med att utvecklas snabbt och undvika fallgropar på vägen mot framgång.

 

Har du frågor om UIC Business Startup kontakta:
Lars Dahlbom
E-post: lars.dahlbom@uic.se
Mobil: 070-529 40 21


Pitchparad på UIC-dagen 2016

Se UIC-företagarna Josefin Liljeqvist och Carina Carlhed från UIC Business Startup pitcha på scen.

Josefin Liljeqvist pitchar Josefin Liljeqvist AB
www.josefinliljeqvist.com

Carina Carlhed pitchar ResearchMate
www.researchmate.se

För vem?

UIC Business Startup riktar sig till personer eller team som vill starta och driva innovativa företag. Programmet vänder sig också till etablerade företag som vill lansera en ny produkt eller tjänst på marknaden på ett snabbt och effektivt sätt.

”Några av de insikter jag fått hos UIC skulle ha tagit mig minst 5 år att komma på själv.”
Andreas Dahlin, Visualize Your Science

Programinnehåll

I UIC Business Startup arbetar deltagarna med att utveckla sina innovativa affärsidéer och säkerställa att de har förutsättningar att lyckas. Metoden bygger på det Silicon Valley-inspirerade arbetssättet att testa idéer mot riktiga kunder i ett tidigt skede för att ta reda på att man utvecklar något som kunderna vill ha – och vill betala för. Att vara säker på att man utvecklar en produkt eller tjänst baserat på vad man vet och inte vad man tror.

Uppsala Innovation Centre AB Foto. Mikael Wallerstedt

Foto. Mikael Wallerstedt

Programmet sker i workshopform där torsdagar ägnas åt arbete med affärsidén som växlas med seminarier av våra UIC-partner och inspirationsföreläsningar med spännande företag.

Innehållsmässigt använder UIC Business Startup en kombination av processen Customer development samt metoderna Lean startup och NABC. Customer development och Lean startup används för att utveckla affärsidéer genom att testa på kunder tidigt i processen. På detta sätt kan företaget, med stöd av Lean canvas-modeller, systematiskt utveckla produkten eller tjänsten i den riktning kunden och marknaden efterfrågar. UIC använder NABC i första hand vid pitchövningar då företagens erbjudande ska presenteras på ett konkret och intresseväckande sätt.  NABC-metoden används inom alla UIC-program och har utvecklats på Stanford Research Institute (SRI) i Kalifornien.

 

Vad gör vi? Se vilka delar som ingår i programmet.

Hur gör vi? Se hur vi arbetar i UIC Business Startup – från rekrytering till exit.

 

”Jag tipsar alla potentiella nyföretagare om UIC – ni har hjälpt oss otroligt mycket. Vi har fått en helt ny syn på vad en affärsidé egentligen är och hur man jobbar för att förbättra den!”
Ruben Svartholm, Wahoo

Kvalifikationskrav

  • Person eller team med en innovativ idé som man vill utveckla.
  • Person eller team med engagemang och ambition att utveckla ett skalbart och lönsamt företag.
  • Idé, produkt eller tjänst med innovationshöjd och som ger lösning på ett angeläget problem.

Programmet är kostnadsfritt och deltagande team eller företag antas till en Lean Startup introduktion under en eftermiddag. Under introduktionen arbetar man fram en första Lean Canvas som deltagarna sedan använder för att söka vidare till programmet UIC Business Startup med start tre gånger per år. Under programmet som sträcker sig över tre månader träffas deltagarna dag i veckan för gemensamma aktiviteter och coachning.

Under programmet har deltagarna möjlighet att sitta i UICs lokaler i Uppsala Science Park.

Ansökan

För mer information:

Lars Dahlbom

E-post: lars.dahlbom@uic.se

Telefon: 018-477 04 45
Mobil: 070-529 40 21

 

*Obligatoriska fält
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Förebilder inom området

UIC Business Startup i media