Drupps ett av sju UIC-bolag på Ny Tekniks 33-lista

När Ny Teknik nyligen listade Sveriges 33 mest innovativa och lovande unga teknikstartups var sju av bolagen UIC-bolag, de är eller har varit med i något av våra program. Superkul för bolagen och lite kul för oss så klart. Så vi gör några nedslag och tar tempen på bolagen. Först ut är Drupps.
 
Jonas Wamstad, grundare av Drupps, grattis till platsen på listan! Vad betyder den för er?
För vår del är det främst uppmärksamheten som är värdefull och legitimiteten det ger ämnet atmosfärsvatten som Drupps håller på att introducera som hållbart vattenalternativ för stora vattenanvändare in om livsmedelssektorn i områden med vattenbrist som till exempel Californien och Mexico.
 
Vad händer hos er just nu och hur går det?
– Vi har två pilotinstallationer ute i USA respektive Thailand hos potentiella nyckelkunder inom bryggeri och processindustri som rullar mycket bra, och vi tror att vi börjar komma riktigt nära vår första sweet spot-segment där vi har ett oslagbart erbjudande för en hel kundgrupp.
 
Berätta, vad förväntar ni er av framtiden?
– Atmosfären kommer i framtiden att vara mer närvarande i folks tankar inte enbart pga CO2 utsläppen utan genom att vara en välkänd vattenkälla som folk och företag använder för att minska överexploatering av grundvatten och floder. Och det är Drupps som kommer att visa vägen där vi erbjuder skalbar produktion av hållbart atmosfärsvatten på samma eller lägre kostnadsnivå som havsavsaltning, men utan de negativa miljökonsekvenserna.