En miljon till bolag som har antagits till UICs acceleratorprogram


Foto: Linnéa Capital investerar i tillväxtbolag med koppling till Uppsala

Sedan de senaste investeringarna i oktober 2020 har ytterligare två Uppsalaföretag som är antagna till affärsutvecklingsprogrammet UIC Business Accelerator fått en halv miljon vardera från Linnéa Capital. Rymdföretaget MinFarm Bia och programvarubolaget SciFree är de som har fått finansiering och fortsätter få individuell affärscoaching.

Linnéa Capital erbjuder bolag som antas till affärsutvecklingsprogrammet UIC Business Accelerator en startinvestering på upp till 500 000 kronor, med möjlighet till följdinvesteringar direkt från Linnéa Capitals affärsänglar och statliga Saminvest. Målet är att förstärka bolagens finansiella situationer och öka tillväxtmöjligheterna, samtidigt som investerare får tillgång till en bred portfölj av konkurrenskraftiga företag.

Ett av bolagen som har fått finansiering genom Linnéa Capital är MinFarm Bia. Deras Satellite Gateway hjälper nätverksintegrerare som installerar IoT-sensorer i avlägsna områden, genom att integrera satellituppkoppling för att ansluta till cloud-applikationer.

– Linnéa Capitals investering i MinFarm Bia är en avgörande del av den finansiering som krävs för att utveckla avancerade funktioner för MinFarms plattform för optimering av IoT-sensorer över Satellitlänk. Investeringen tillsammans med den strategiska och taktiska rådgivning som vi får genom UIC Business Accelerator är oerhört värdefulla delar för att kunna etablera vår lösning som den ledande IoT-plattformen på satellitkommunikationsmarknaden, säger Stephen Lynam, vd på MinFarm Bia.

Även Scifree har fått finansiering genom Linnéa Capital. SciFrees tekniska infrastruktur hjälper forskare och universitetsbibliotek som vill minska sin arbetsbörda för publicering och uppnå öppen åtkomst genom att automatisera delar av arbetsflödet vid publicering. Under föregående år beviljades SciFree även verifieringsmedel från UIC under deras medverkan i affärsutvecklingsprogrammet UIC Business Build. Med det bidraget testade SciFree idéerna innan de implementerade lösningarna för sina kunder.

Målet är att Linnéa Capital ska investera i cirka 20 bolag under de två första åren. Bakom finansieringen till Linnéa Capital står det statliga riskkapitalbolaget Saminvest tillsammans med privata affärsänglar. UIC förvaltar affärsängelbolaget men fortsätter verka neutrala och tar inga ägarandelar i bolagen.

 

För mer information:
Vedrana Ilic, kommunikatör
UIC
Mobil: 070-851 97 04
E-post: vedrana.ilic@uic.se

 

Om UIC
UIC (Uppsala Innovation Centre) är en av landets främsta företagsinkubatorer och acceleratorer och rankas av UBI Global bland världens topp 5 bästa offentliga företagsinkubatorerna. UIC erbjuder skräddarsytt affärsutvecklingsstöd, kunskap och nätverk till nyskapande startups och tillväxtföretag som vill utveckla sitt företag, skala upp eller nå en internationell marknad. UIC tar inga ägarandelar och är branschoberoende. UIC arbetar nära näringslivet genom exempelvis ett stort nätverk av affärscoacher från näringslivet och ett tjugotal UIC-partner, som alla bidrar till UIC-bolagens utveckling tillsammans med UIC. UIC har verksamhet i Uppsala län. Ägare till UIC är till lika delar STUNS, Uppsala kommun, SLU Holding samt UU Invest. UIC ingår i Vinnovas program Inkubationsstöd – Excellens. www.uic.se