Toggle menu Sök
Toggle menu Sök

Hitta UIC-bolagen som söker finansiering

Att hitta nästa Spotify och vara med och investera tidigt är inte helt enkelt. Några av dessa ”unicorns” startar sin entreprenörsresa hos en inkubator som till exempel UIC.

UIC-bolag som söker kapital

Nedanstående UIC-bolag eller alumnbolag har för avsikt att ta in externt kapital inom det närmaste halvåret. Intresserade finansiärer är välkomna att ta kontakt med dessa bolag och inleda en diskussion om och när ni kan hjälpa till med bolagets finansiering.

Är du UIC-bolag eller alumnbolag och vill vara med på listan? Mejla till info@uic.se

man-209417_1280

Boardie är en komplementprodukt till befintliga skidliftar som dels erbjuder liftanvändare en bekvämare liftupplevelse, samtidigt som produkten även erbjuder möjlighet till reklamintäkter för skidanläggningen.
Bransch: Övrigt
Finansieringsfas: Startup
Kontakt: Niclas Stjernberg, 073-029 22 06


Smartbox Utvecklar en anpassningsbar tvådelad matlåda med avseende att separera kall och varm mat.
Bransch: Design/Konsumentprodukt
Finansieringsfas: Startup
Kontakt: Vinh Hoang076-3083067


F&A Forecasting utvecklar mjukvara för analys och prognostisering av interna variabler som försäljning, lagernivåer och efterfrågan. Dessutom för externa variabler såsom råvarupriser, valutakurser och räntenivåer, för praktisk användning inom risk management, strategiskt inköp, budgetering och hedging i industri- och banksektorn.
Bransch: ICT/Fintech
Finansieringsfas: Startup
Kontakt: David Fagersand, 070-667 73 94


CutPilot, utvecklar och försäljer programvara för visualisering av strukturritningar och klippterminologi samt dokumentation av planerat och utfört praktiskt arbete som riktar sig till frisörer, stylister och manikyrister samt till skolor som tillhandahåller grund- eller vidareutbildningar inom dessa yrken.
Bransch: Mode/ICT
Finansieringsfas: Tidig tillväxt
Kontakt: Sebastian Soltani, 070-374 59 85,


Plick erbjuder en mobil marknadsplats för secondhand. Ett roligt och enkelt sätt att köpa, sälja och byta trendiga secondhand-kläder, -skor och -accessoarer.
Bransch: Mode/ICT
Finansieringsfas: Tidig tillväxt
Kontakt: Jimmy Heibert, 070-871 00 86


VBN Components tillverkar friformade (3D-printade, additivt tillverkade) komponenter i nötningståliga material under varumärket Vibenite(R). VBN säljer Nära-Färdig-Form komponenter till företag som behöver metallkomponenter med hög komplexitet och/eller högt nötningsmotstånd.
Bransch: Tillverkningsindustri
Finansieringsfas: Tidig tillväxt
Kontakt: Martin Nilsson, 070-235 62 82


Happy L-Lord är en ny svensk spelstudio som skapar Adventure Box –  som gör det enkelt för vem som helst att skapa och dela egna datorspel i webbrowsern. Importera din Minecraft-värld, editera den, skapa figurer och berättelse. Dela på nätet. Som Youtube, fast för spel.
Bransch: ICT/Gaming
Finansieringsfas: Tidig tillväxt
Kontakt: Christopher Kingdon, 073-051 14 14


Noviga Research utvecklar nya mer effektiva läkemedel för behandling av cancer.
Bransch: Life Science
Finansieringsfas: Tidig tillväxt
Kontakt: Marita Högberg, +46 (0)708503650


Kontigo Care utvecklar innovativa mobila lösningar för missbruksvården. Bolagets unika system TripleA möjliggör diagnos, vård och eftervård av alkoholberoende på distans.
Bransch: Hälsa/ICT (mHealth)
Finansieringsfas: Expansion
Kontakt: Daniel Benitez, 070-873 88 88


Airwatergreen erbjuder produkter som hjälper fastighetsförvaltare och ägare av ledningsnät att spara drift- och underhållskostnader genom att effektivare behandla luften i sina anläggningar och möjliggöra temperatursänkningar.
Bransch: Miljöteknik/Energibesparing
Finansieringsfas: Expansion
Kontakt: Jonas Wamstad, 0708-671138


Ngenic erbjuder en smart termostat. En extra hjärna till uppvärmningen av ditt hus. Ngenic tune spar energi och pengar åt dig, så att du kan göra annat.
Bransch: ICT/Energibesparing
Finansieringsfas: Expansion
Kontakt: Björn Berg, 070-570 70 17


Ovanstående lista är ingen komplett förteckning över alla UIC-bolag som söker finansiering. Vissa av bolagen har valt att inte publikt annonsera att de söker kapital. Investerare är alltid välkomna att kontakta UIC om ni är intresserade av någon specifik bransch och/eller bolag.