Fortsatt hårt söktryck till affärsutvecklingsprogrammen Startup och Build

Den som har en innovativ idé är välkommen att söka till UICs program Startup och Build, som går två gånger om året. När ansökningsperioden för vårens program gick ut stod det klart att föregående års hårda söktryck upprepades. Till varje antagen plats i Startup och Build går det tre sökande. Vårens program har nyligen startat och deltagarna uppvisar en imponerande bredd av idéer.

Vem söker till UICs program?

Det finns ingen typisk sökande till affärsutvecklingsprogrammen. De sökande kan ha bakgrund som enskild innovatör, komma från näringslivet, offentliga sektorn eller universitetet. Oavsett bakgrund går alla idéer genom UICs antagningsprocess där idén bedöms utifrån ett antal kriterier till exempel innovationshöjd, tillväxtpotential och skalbarhet. Därtill måste idén ha positiv inverkan på de globala målen i FN:s Agenda 2030. UIC arbetar branschoberoende så därför återfinns deltagarna i vårens program i så vitt skilda branscher som hälsa, life science, energi och dataspel.

Muktar Ahmed, affärsutvecklare och programansvarig, vad är det absolut viktigaste som bolagen tar med sig efter genomfört Startup-program?
−En av de största fördelarna att delta i programmet är tillgången till ett nytt nätverk och många nya kontakter. Dessutom skapar programmet en känsla av samhörighet som medlem i en större grupp med liknande utmaningar, och öppnar ofta nya dörrar för deltagarna. Det kan vara att komma i kontakt med investerare, hitta rätt samarbetspartners eller något annat. Han fortsätter:
− Programinnehållet är såklart också en betydande faktor som deltagarna tar med sig eftersom det ger dem möjlighet att aktivt utmana sin affärsidé och arbeta metodiskt för att minimera riskerna.

Vad är ditt tips för bolag som önskar gå våra program i höst?
−För det första, våga dela med dig av din idé. Det är sällan själva idén som avgör framgången, utan snarare hur den genomförs. För det andra, var inte rädd för att söka stöd och råd. Det kan hjälpa dig att undvika fallgropar och få värdefull feedback, säger Muktar och avslutar:
−Att delta i vår Startup Bootcamp en eftermiddag kan vara dina första steg mot framgång!


Läs mer om deltagarna här:

UIC Startup våren 2023

Care Way

CareWay specialiserar sig på att tillhandahålla sensorbaserade lösningar för att spåra äldre i deras hem och samla in data som sedan analyseras för att övervaka och förbättra deras välbefinnande. Våra avancerade sensorer installeras diskret i hela hemmet för att ge realtidsdata om rörelse, aktivitetsnivåer och miljöförhållanden så att vårdpersonalen snabbt kan reagera på eventuella förändringar.

CRISPR engineered microorganisms
Vår utvecklingstjänst för CRISPR-verktyg hjälper forskare som vill konstruera mikroorganismer för sina ändamål genom att minska tiden och resurserna som krävs för stamteknik, därutöver hjälper vi till att öka antalet möjliga genetiska ändringar och deras mångfald.

EcoDrop  
Vår innovativa smarta mätare hjälper miljömedvetna individer som vill övervaka och minska sin vattenförbrukning effektivt genom att minimera vattenavfall och ineffektivitet samt möjliggöra realtidsövervakning av vattenförbrukningen. Till skillnad från traditionella lösningar för vattenövervakning erbjuder vårt system användarvänlig analys och personliga rekommendationer.

Green UP
Vår hållbara lagringsteknik hjälper lantbrukare som vill optimera biocirkulära flöden genom att minska kostnaderna för regelefterlevnad och tillgängliggöra den ekonomiska potentialen i bioavfall. Jämfört med traditionell hantering förädlas bioavfallet under lagring till högkvalitativ gödsel och leder till minskade utsläpp av växthusgaser.

Lock & See
Vår enkla och billiga hemsäkerhetslösning är utformad speciellt för att hjälpa lägenhetsägare som vill se till att deras hem är säkra och trygga genom att minska den tid du spenderar på att oroa dig för inbrott och dubbelkolla dörrarna och öka din övergripande känsla av frid och säkerhet. Till skillnad från dyra och komplicerade lösningar från konkurrenter som Yale Doorman och Glue, är vår produkt ett kostnadseffektivt och enkelt sätt att skydda ditt hem.

Scout Park
Scout Park kopplar samman parkeringsbolag med stadens innevånare och skapar möjlighet för vem som helst att tjäna extra pengar genom att tipsa parkeringsvakter om vart det finns felparkerade bilar.

Scouval
Scouval erbjuder internationella studenter vid Uppsala universitet de bästa besparingarna och upplevelserna samtidigt som vi erbjuder ett lojalitetsprogram som belönar utgifter och en unik marknadsplats för företag att erbjuda hållbara produkter och tjänster. Vår plattform använder geografisk positionsdata i realtid för att koppla samman företag med närbelägna kunder och förbättra deras marknadsföringskampanjer. Vi är som Tinder för e-handel.

Waidoc
Vår app förenklar vårdprocessen genom att förstå dina symtom och vägleda dig till den mest lämpade vårdgivaren anpassat för dina behov. 

Yung Yung
Våra språkspel hjälper människor som vill lära sig ett språk genom att minska inlärningsstress/energi som spenderas och öka glädje/motivation, till skillnad från Duolingo.

Deltagare i Build våren 2023
Deltagare i Build våren 2023

UIC Build våren 2023

Aidster
Utvecklar ett IT-system som är intuitivt och användarvänligt för biståndsbedömare i biståndsbedömningsprocessen och rättssäker för den sökande medborgaren.

Arc-Tec
Utvecklar en ny typ av byggleksak baserat på biomimik, inspirerad av naturen. Arc-Tec tillåter användaren att utforma spännande objekt, modern arkitektur eller konstskulpturer.

Cybersolid AB
Cybersolid konstruerar en 3D-skrivare för metall med en innovativ teknik, som är prisvärd utan att kompromissa med mekanisk prestanda.

Datatera AB
Datatera överbryggar klyftan mellan sjukvård och teknik genom att ge HealthTech-företag tillgång till högkvalitativ, verklig data, vilket gör det möjligt för dem att skapa korrekta AI-modeller som kommer att höja hälsoinnovation och öka värdet för patienter.

Endorse Media AB
Endorse Media låter dig investera i innehållsskapare. äga en del av deras sociala plattformar, dela deras framtida intäkter och växa med deras framgång.

Feroe AB
Utvecklar mobilspel som utnyttjar den senaste, och mest avancerade, tekniken för att skapa nya spelupplevelser.

Green Cell Factories
Green Cell Factories använder kolavskiljande CO2 som ett substrat för att tillverka kemikalier och bränslen som för närvarande är produceras av fossila resurser för en framtid med låga koldioxidutsläpp.

Mediqtech International AB
Genom att kombinera kraften i AI strävar de efter att förbättra patientsäkerheten genom att ge läkare och sjuksköterskor verktygen för att vidareutbilda sig.

Plant-based Hair Care
Vår specialiserade hårserie förser det krulliga och lockiga håret med nya produkter som tar fram det bästa i håret, och möjliggör ett mer hållbart val i den dagliga rutinen.

Subscriby Group AB
Subscriby möjliggör för onlineshoppare att minimera den input som behövs för att köpa vardagsprodukter, genom att erbjuda personanpassade produktprenumerationer. Prenumerationerna hanteras enkelt subscriby-appen, och möjliggör för kunder att spara både tid och pengar.

Xcida AB
En teknologi som minskar färg- och lacksvinn, ökar intäkter och dessutom skyddar naturen.