Hallå där Jesper Holm på Gistvall Holm

Vi ställer fyra frågor till Jesper Holm från designstudion Gistvall Holm, ny partner till UIC.

Berätta lite kort om Gistvall Holm
Vi är en designstudio som jobbar renodlat med designstrategi och designproduktion. Vi har ett fokus på entreprenörsdrivna företag och nya, intressanta affärsidéer, och agerar därför också ofta rådgivare i ett tidigt skede kring varumärkesstrategi och design.

Hur kommer ni att kunna stötta bolagen i UIC?
Vi jobbar främst med design till startups och bolag i tidigt skede, vilket gör att vi har stor kunskap och insyn i hur man bör tänka kring varumärke i uppstart. Det är lätt att man missar i vilken ände man ska börja och vad som är relevant för ens företags framtid. Vi kommer bjuda på rådgivning och ge rabatter för logotyp- och identitetsdesign till alla UIC-bolag.

Vilka är de vanligaste utmaningarna ni möter hos startups/tillväxtbolag?
De flesta har en bra bild av sin företagsidé, men ofta inte en djupgående bild av målgruppen och utmaningar gällande införsäljning, investerare, marknadsföring etc. Vilket också inte är så konstigt – vi rekommenderar att man fokuserar på det man är bra på, och tar in experthjälp kring det man saknar. En fallgrop är att man gör för mycket internt och hamnar fel tidigt. Då blir det ofta så att man måste backa bandet och riskerar att tappa varumärkeskännedom, pengar och tid.

Vad har du för förväntningar på partnerskapet med UIC?
Att få komma i kontakt med många nya, intressanta bolag och hjälpa dem med sina designfrågor. Vi hoppas på att få bjuda på många rådgivningar och arbeta tillsammans med de bolag som är i behov av våra tjänster.

Läs mer om Gistvall Holm och andra UIC-partner. UIC-bolag kan logga in och ta del av partners specialerbjudanden.