Niclas Stjernberg ny affärsutvecklare på UIC


Niclas Stjernberg är ny affärsutvecklare på UIC. Foto: Göran Ekeberg, Addlight


Företagsinkubatorn och acceleratorn UIC, Uppsala Innovation Centre, förstärker nu organisationen med Niclas Stjernberg som affärsutvecklare i UICs affärsutvecklingsprogram.

Niclas Stjernberg kommer närmast från rollen som vd på Boardie, som han var med och grundade 2015. De kom snabbt ut på en internationell marknad med deras nya ergonomiska ankarlift och har idag kunder i sex länder.

Främst kommer Niclas arbeta i UICs affärsutvecklingsprogram UIC Business Startup och UIC Business Build där innovativa startups får arbeta med att verifiera att deras affärsidé har marknadspotential och att bygga ett konkurrenskraftigt företag.

Som vd för Boardie applicerade Niclas lean startup-metodiken för att snabbt komma ut på marknaden och ta fram en produkt som var anpassad efter kundens faktiska behov, något som också är i fokus i UIC Business Startup.

Niclas har studerat maskinteknik samt industriell ledning och innovation vid Uppsala universitet och University of Colorado.

 

För mer information: 
Niclas Stjernberg, affärsutvecklare
UIC
Tel: 0730-29 22 06
E-post: niclas.stjernberg@uic.se

Vedrana Ilic, marknadskoordinator
UIC
Tel: 0708-51 97 04
E-post: vedrana.ilic@uic.se 

Om UIC
UIC (Uppsala Innovation Centre) är en av landets främsta företagsinkubatorer och acceleratorer och rankas av UBI Global som världens 4:e bästa företagsinkubator med universitetskoppling. UIC erbjuder affärsutvecklingsstöd, kunskap och nätverk till nyskapande startups och tillväxtföretag som vill utveckla sitt företag, skala upp eller nå en internationell marknad. UIC tar inga ägarandelar och är branschoberoende. UIC arbetar nära näringslivet genom exempelvis ett stort nätverk av affärscoacher från näringslivet och ett tjugotal UIC-partner, som alla bidrar till UIC-bolagens utveckling tillsammans med UIC. UIC har verksamhet i Uppsala län och Södertälje kommun. Ägare till UIC är till lika delar STUNS, Uppsala kommun, SLU Holding samt Uppsala universitet Holding. UIC ingår i Vinnovas program Inkubationsstöd – Excellens. www.uic.se