Nordeas resestipendium tillbaka för UIC-bolag

Nordea har i flera år delat ut ett resestipendie till två UIC-bolag. Den senaste gången fick det dock definieras om då det inte vara aktuellt att resa ut i världen. Förhoppningsvis släpper pandemin taget framöver så nu är resestipendiet tillbaka igen. Företag i UICs affärsutvecklingsprogram kan söka stipendierna som är på 25 000 kronor vardera

–  Som partner till UIC kan vi göra skillnad för dessa företags utveckling genom våra stipendier. De möjliggör en resa där företagen exempelvis kan insupa inspiration och kunskap i ett tidigt skede av bolagsbygget, säger Per Svensson, Kontorschef på Nordea.

Stipendierna delas ut under UICs årliga Julgransplundring som den här gången arrangeras 27 januari 2022. Julgransplundringen syfte, förutom att träffas, mingla och knyta kontakter, är att lyfta entreprenörer och gå igenom föregående års framgångssagor.

Nordeas stipendier vänder sig till företag som har deltagit i UICs affärsutvecklingsprogram under 2021 och ska ge företagen extra skjuts i att nå de affärsmässiga mål som har satts upp.

– Det är avgörande att bolag tidigt får stöd i sin utvecklingsprocess för att verifiera att den tänkta affärsidén kommer ha betalande kunder. Våra partners är viktiga för bolagens utveckling, dels genom deras expertkompetens under året, men även hjälp med finansiering som i detta fall, säger Niclas Stjernberg, affärsutvecklare på UIC.

UIC arbetar nära näringslivet genom affärsutvecklingsprogrammen, bland annat genom ett tjugotal partner som bidrar till UIC-bolagens utveckling genom seminarier, individuell rådgivning och direkta tjänster till bolagen. 

Utöver Nordeas stipendier kommer Länsförsäkringar Uppsalas dela ut Årets Hållbarhetspris på Julgransplundringen. 

Är du UIC-bolag – här hittar du kriterierna.