Smatter

Smatter är en lagom stor digital marknadsföringsbyrå som brinner för att hjälpa företag att accelerera sin digitala närvaro. Som en pålitlig och drivande motor för våra kunder fokuserar vi på att leverera resultat och skapa affärsnytta i den digitala världen.

Bygga hemsida? Marknadsföring i sociala medier? SEO? Sånt (och mycket mer) fixar vi! När det kommer till digital marknadsföring har vi kunskaper inom det mesta. Med Smatter kan ni själva anpassa insatsen för att passa ert behov. Vi är bilen, ni sitter bakom förarsätet – knappa in i GPS:en vart du vill åka så tar vi er dit!

Välkommen till Smatter. Nedan finner du ett antal olika paket som vi är glada att kunna erbjuda UIC-bolag.

Rådgivning

Upp till 3 timmar, gratis

I dessa sessioner fokuserar vi på er digitala närvaro och diskuterar hur olika digitala plattformar kan stötta er verksamhet och främja er tillväxt.

Hemsidor

Vi bygger alla våra hemsidor i WordPress, en plattform som är både användarvänlig och anpassningsbar. Att arbeta i WordPress innebär att vi kan skräddarsy er hemsida med vårt tema, integrera den med sociala medier, lägga till bloggfunktioner och mycket mer.

Hemsida – BAS

Smatter BAS är den perfekta starten, eller nystarten, för din webbplats. Sidan har en responsiv design och ger en enkel användarupplevelse för både er och era besökare. Hemsidan och designen är uppbyggd i sektioner som gör det enkelt att bygga sidor enligt era önskemål.

I månadsarvodet ingår:

 • Fritt webbhotell (vid betalning på månadsbasis, annars 1 år)
 • En hemsidemall som anpassas efter era färger, typsnitt och logotyp
 • Implementering av spårbarhet med möjlighet till analys av hemsidans besökare. Det betyder att skulle du vilja dra igång med annonsering är allt förberett för en sådan insats.


Vi implementerar:

 • Google Analytics (GA4) / Matomo Analytics
 • Google Search Console
 • Google Tag Manager / Matomo tag manager
 • Pixelspårning (om det önskas)

Vi erbjuder två betalningsalternativ:

1. Månadsbasis – 999 kr per månad, exklusive moms

Om du väljer att betala på månadsbasis kostar Smatter BAS 999 kr per månad. Detta avtal är löpande, vilket innebär att du kan välja att avbryta tjänsten när som helst med en uppsägningstid på tre månader.

2. Engångskostnad – 24.900 kr, exklusive moms

Alternativt, om du föredrar att betala en engångsavgift, erbjuder vi Smatter BAS för 24.900 kr. Denna engångsavgift inkluderar ett års gratis webbhotell, backup och uppdateringar av plattformen (WordPress och plugins).

Flytt av innehåll

Oavsett vilket betalningsalternativ du väljer, om du önskar att vi flyttar över ditt innehåll från en befintlig webbplats, tillkommer en engångskostnad på 7.500 kr exklusive moms. Denna kostnad täcker tiden och arbetet det tar att noggrant och säkert överföra allt ditt befintliga innehåll till din nya Smatter BAS hemsida.

Hemsida – Medium

Vi erbjuder en anpassad hemsida enligt era önskemål. Med Medium-paketet kan vi integrera mer komplexa funktioner och anpassa designen för att passa ert företags image och behov.

Pris: Från 50.000 kr och uppåt

Hemsida – Large

Large-paketet är för företag som söker en unik och skräddarsydd lösning med avancerade funktioner såsom en webbshop eller andra speciallösningar. Vi kommer att arbeta nära er för att skapa en webbplats som inte bara uppfyller utan överträffar era förväntningar.

Pris: från 125.000 kr och uppåt

SEO

SEO nyckeordsanalys

Vi analyserar era bästa möjligheter att ranka på sökmotorer och skapar en strategi för att optimera er webbplats för dessa sökord. Vi kommer att använda avancerade verktyg och metoder för att hitta de mest lönsamma sökorden för er nisch.

Pris: 25.000 kr

Löpande arbete med SEO

Vi erbjuder tre månadsbaserade paket att välja mellan, för att passa era behov och budget:

Baspaket: Inkluderar mindre löpande SEO-uppdateringar på hemsidan, månadsmöte och rapport för att följa upp insatserna, samt SEO-teknisk övervakning och felsökning.

Pris: 5.500 kr (exkl. moms)

Standardpaket: Inkluderar allt i Baspaket, plus en längre artikel/referensprojekt för SEO, arbete med offpage SEO, inklusive köp av länkar för att stärka viktiga nyckelord.

Pris: 9.500 kr (exkl. moms)

Premiumpaket: Inkluderar allt i Standardpaket, plus 4 st SEO-artiklar per månad.

Pris: 20.000 kr (exkl. moms)

Innehåll

Vi hjälper företag att skapa innehåll till hemsida och sociala medier. Vanligtvis så jobbar vi enligt en pott med timmar eller färdiga paket. Samtliga paket föregås av ett månadsmöte där vi pratar igenom föregående månad, kollar statistik i vår rapport samt kommer överens om vad vi ska fokusera på kommande månad.

Timmar: Vi kommer överens om en pott som ska fördelas på de aktiviteter vi fastställer vid månadsmötet. Det kan vara allt ifrån aktiviteter som inlägg i sociala medier, uppdateringar på hemsidan, skriva artiklar, intervjua eller fotografera. Timpotten brukar ligga mellan 16-40 timmar per månad men anpassas efter dialog och behov. Inga timmar kan sparas eller flyttas till nästa månad.

Baspaket: Inkluderar 3 inlägg per månad på era sociala medier samt månadsmöte och rapport för att följa upp insatserna. Pris: 5.000 kr (exkl. moms) per månad.

Standardpaket: Inkluderar 1 inlägg per vecka på era sociala medier samt månadsmöte och rapport för att följa upp insatserna. Pris:7.500 kr (exkl. moms) per månad.

Premiumpaket: Inkluderar 10 inlägg per månad på era sociala medier samt månadsmöte och rapport för att följa upp insatserna. Pris: 12.500 kr (exkl. moms) per månad.

Vi bjuder på första månaden för att ni ska ha en chans att känna efter och därefter har avtalet en bindningstid på 6 månader för att sedan fortsätta löpande med en uppsägningstid på 3 månader.

Marknadsföring

Vi hjälper företag att nå ut med sina budskap, i huvudsak genom paid social och Google Ads.

Google Ads:

För att kunna komma igång med annonsering behöver vi göra en uppstart. När allt är på plats och kampanjerna väl rullar jobbar vi med optimering för att effektivisera resultaten.

 • Uppsättning av annonskonto
 • Sökordsanalys
 • Kampanjuppsättning och koppling till Google Analytics

Uppstartskostnad – 5 995 kr

För löpande hantering och optimering av era Google Ads-kampanjer, erbjuder vi en skalbar avgiftsstruktur baserad på er månatliga annonseringsbudget:

0 – 20 000 kr = 45%

20 000 kr – 40 000 kr = 40%

40 000 kr – 80 000 kr = 30%

80 000 kr + = 25%

Paid Social:

Vi kan också hjälpa er med annonsering på sociala medier, för att nå er målgrupp där de tillbringar sin tid. Vi kommer att skapa engagerande annonser som speglar ert varumärke och budskap, och rikta in dem på rätt målgrupp för att maximera er ROI.

Uppstartskostnad – 5.995 kr

I uppstartkostnaden ingår:

 • Kontouppsättning för annonsering
 • Målgruppsundersökning
 • Kampanjstruktur
 • Konverteringsspårning

För löpande hantering och optimering av era sociala media-kampanjer, erbjuder vi en skalbar avgiftsstruktur baserad på er månatliga annonseringsbudget:

0 – 20.000 kr = 45%

20.000 kr – 40.000 kr = 40%

40.000 kr – 80.000 kr = 30%

80.000 kr + = 25%

Skräddarsydda paket och timprisalternativ för UIC-bolag

Hittar du inte rätt paket för dina behov? Eller kanske du önskar kombinera olika paket, eller bara behöver en engångsinsats? Inga problem alls! På Smatter är vi här för att hjälpa dig hitta rätt lösning. Vi kan skräddarsy våra tjänster för att passa dina specifika behov och för UIC-bolag erbjuder vi ett särskilt timpris på 750 kr per timme, exklusive moms. Detta ger dig full flexibilitet att skräddarsy vår tid och expertis enligt dina individuella krav och det är en betydande besparing jämfört med våra vanliga timpriser, som varierar mellan 825-950 kr per timme, exklusive moms.

Kom ihåg, det finns inga för små eller för stora jobb för oss – bara jobb som måste göras! Vi ser fram emot att arbeta med dig för att hjälpa ditt företag att blomstra i den digitala världen.

Smatter AB

Torsgatan 18

753 13 Uppsala

smatter.se

Björn Kallin

CEO

bjorn@smatter.se

070-877 59 76