Väx med UIC Business Accelerator

 

UIC Business Accelerator vänder sig till innovativa tillväxtföretag som är redo att skala upp verksamheten eller växa på en internationell marknad.

Du som företagare eller entreprenör får individuell affärscoachning av UIC och en handplockad affärscoach i näringslivet bland UICs breda nätverk. Dessutom har vi ett tjugotal UIC-partner som erbjuder sina tjänster och kompetens till företagets utveckling genom bl.a. individuell rådgivning. Vi tar inga ägarandelar!

Tillsammans sätter vi upp mål och milstolpar som identifierats för att stärka företagets tillväxt. Vi på UIC öppnar upp våra nätverk och delar med oss av kompetens inom UIC, våra affärscoacher och våra UIC-partner så att ditt företag kan växa så snabbt, säkert och hållbart som möjligt.

UIC Business Accelerator pågår i två år.

500 000 kr i startinvestering

 

Bolag som antas till UIC Business Accelerator erbjuds en startinvestering på 500 000 kr från Linnéa Capital.

Bakom finansieringen står det statliga riskkapitalbolaget Saminvest tillsammans med privata affärsänglar. UIC förvaltar Linnéa Capital men fortsätter verka neutrala och tar inga ägarandelar i bolagen. Linnéa Capital kompletterar UICs modell med affärsutveckling med tillgång till finansiering.

Målet är att förstärka bolagens finansiella situation och öka tillväxtmöjligheterna. 

”Att ha någon utifrån att bolla med är avgörande i en utvecklingsfas. Risken att bli för introvert minskar dramatiskt och samarbetet med UIC ger oss stöd att klara utvecklingsarbetet utan att tappa kunderna på vägen.”

– Mona Österberg, vd på Mercodia

Kvalifikationskrav

För att delta i UIC Business Accelerator krävs det att bolaget är ett registrerat aktiebolag och att en första affärsplan för företaget finns, att marknadsbehovet är definierat och att din produkt bedöms ha en internationell potential inom sin bransch. Strategin runt patent, produktskydd och liknande bör ha utvärderats. Deltagande i UIC Business Accelerator ställer krav på stort engagemang och drivkraft från såväl innovatörerna/entreprenörerna som affärscoacherna.

Finansieringen under de första sex månaderna i programmet ska vara löst. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan till affärsutvecklingsprogrammet UIC Business Accelerator längst ner på sidan. Din ansökan behandlas med sekretess. Beslut om deltagande i acceleratorprogrammet sker efter 6-12 veckor. Under den perioden kommer du att intervjuas en till två gånger och projektledningen kommer därefter att ge sin rekommendation till styrelsen som tar beslut om eventuell antagning och förslag till avtal.

För mer information, kontakta Per Bengtsson, se nedan.

Affärscoach från näringslivet öppnar dörrar

I UIC Business Accelerator matchas företaget ihop med en affärscoach från UICs nätverk inom näringslivet baserat på bolagets behov. Tillsammans med UIC vägleder affärscoachen bolaget i deras affärsutveckling.

UICs breda nätverk av affärscoacher består av erfarna personer på ledande positioner i näringslivet, och som har erfarenhet av affärsutveckling, kapitalanskaffning, kunskap om kommersialiseringsprocessen och branschen som företaget verkar inom.

UIC-bolagen har även tillgång till UICs nätverk av specialister, exempelvis industrialiseringscoacher som vägleder bolagen från prototyp till serieproduktion och coacher för kvalitet- och regulatoriska frågor.

Fem tillväxttips till företag som ska skala upp

 1. Tänk globalt från start – gå inte internationellt för tidigt
  Det brukar bli en säkrare resa om du först har testat produkten eller tjänsten p hemmaplan. Då har du en säkrad intäktskälla och kan visa att det finnt en marknad. Det gäller naturligtvis inte alla bolag, men tänk igenom och ha en bra plan!

 2. Se till att organisationen är redo för uppskalning
  Rigga företaget med en bra organisation för säker leverans. Det är viktigt att kunna leverera det ni har lovat.

 3. Var trovärdig för investerare – planera finansiering långsiktigt
  Gör en tidsplan för hur mycket kapital du vill ta in och till vad. Gör det för några år framåt och tänk noga igenom olika scenarier, då blir du mer trovärdig när du träffar investerare. Ni måste också ha en bra pitch och alla dokument på plats inför denna fas.

 4. Ta in kapital i tid
  Det kostar att skala upp och gå internationellt. Se till att du har rätt team, ordentligt med kapital och börja i tid. Tänk på att teamet räknas som värde i bolaget och något som investerare också tittar på.

 5. Satsa på ett kompetent nätverk
  Se till att omge dig med kompetenta personer som du kan ha hjälp och stöd av under processen. Skapa gärna en styrelse med personer som har gjort en liknande resa – det är också viktigt för investerarna.

Frågor? Kontakta Per

Intresseanmälan

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

UIC-partner - till er tjänst