Rarity Bioscience utsedd till vinnare av årets regionala SKAPA-pris i Uppsala

September månad har så här långt inneburit jackpott för UIC-bolag när det gäller utmärkelser från Stiftelsen SKAPA. Näst på tur att gratuleras är Rarity Bioscience som blev vinnare av Uppsala läns SKAPA-pris. Lei Chen, Rarity Bioscience, tilldelas priset för en ny ultrakänslig teknik för att detektera små mutationer i DNA-prover. Testet möjliggör snabb upptäckt av återfall i cancer och kan användas för att optimera patienternas behandling.

− Priset bekräftar för oss att vi är på rätt väg och hjälper oss att nå ut till en bredare marknad, berättar Lei Chen, PhD och CTO (Chief Technology Officer).

Vad innebär det att ha utsetts till länsvinnare av Skapa-priset för er?

Jag är otroligt glad och stolt över att ha blivit utsedd till vinnare av SKAPA-priset i Uppsala län för den innovation som Rarity Bioscience bygger på, säger Lei Chen.

Vad händer för er härnäst?

Just nu testar vi reagensernas stabilitet och skickar ut det till tidiga användare för bedömning. Vi siktar på att produktlansera första kvartalet 2023, säger Lei Chen, och avslutar:
Målsättningen det närmaste året är att öka marknadskännedomen för både Rarity Bioscience och våra produkter.

Grattis till SKAPA-priset önskar vi alla på UIC!

SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris, med syfte att ge stöd till uppfinnare att utveckla sina idéer. SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och delade ut sitt första pris 1986. Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket.