RegSmart är ny UIC-partner

RegSmart och Uppsala Innovation Centre har tecknat ett partneravtal med start den 1 februari 2023. RegSmart kommer att stötta UIC-bolag inom läkemedel och medicinteknik med rådgivning inom regulatoriska frågor. RegSmart kommer också att bidra till UICs specialerbjudanden till antagna Life Science-bolag.

Ytterligare en partner stöttar i regelverket för Life Science-innovationer

RegSmart Life Science är ett regulatoriskt konsultföretag inom läkemedel och medicinteknik, som erbjuder råd och stöd vid utveckling av produkter för den europeiska och amerikanska marknaden. Med sin breda erfarenhet från både Läkemedelsverket samt små och stora life science-bolag bidrar RegSmart genom att veta ”vad de ska göra, när och hur” vid registrering av läkemedel och medicintekniska produkter. Som alla UICs partner erbjuder RegSmart tjänster till extra förmånligt pris för UIC-bolag. RegSmart kommer också att vara engagerade i UICs affärsutvecklingsprogram, till exempel med en workshop om Target Product Profile och regulatorisk plan.

– Vi ser fram emot att bli medlem i UICs partnerteam och bidra med vår regulatoriska kompetens till nystartade läkemedels- och medicintekniska bolag. Ingenting slår känslan av att bidra till den innovativa processen när man omsätter Life Science-idéer till verklighet, säger Agneta Larhed, medgrundare och Senior Regulatory Consultant på RegSmart Life Science

– Med RegSmart får vi ytterligare en kompetent partner som kan stötta UIC-bolag i det ofta snåriga regelverket för Life Science-innovationer, tillägger Niclas Stjernberg, VD för Uppsala Innovation Centre.
 – Ungefär en tredjedel av alla UIC-bolag har en affärsidé inom Life Science och när det gäller regulatoriska möjligheter och utmaningar är det ofta avgörande att ha goda råd tidigt i affärsutvecklingsprocessen. Detta partnerskap är en viktig pusselbit för den intensifierade satsning UIC gör inom Life Science, både på kort och lång sikt, avslutar Niclas Stjernberg.

Länk till RegSmarts hemsida