Rekordmånga sökande till årets första UIC Business Startup och UIC Business Build

Det var glädje och förväntan i luften då årets första UIC Business Startup och UIC Business Build drog i gång i Hubben, Uppsala Science Park. Bland rekordmånga sökande har tretton bolag blivit antagna till Startup och tio bolag till Build. Det är med spänning vi kommer följa deras bolagsresa hela vägen till UIC Demo Day 9 juni.

Bolagens affärsidéer, som kommer utmanas och utvecklas under programmens gång, återfinns som vanligt inom ett brett spektrum. Inom det Build-program som nu startat finns mjukvara för spatial intelligens till industrirobotar, en alarmapp som väcker din hjärna genom att lära dig något nytt varje morgon samt ett bolag som hjälper syrsfarmare med friska och sunt avlade hussyrsor. Hos Startup möter vi bolag som utvecklat ett nytt sätt att spåra energiförbrukning, en app för matvanor hos barn och ett 3D-utskriftssystem med integrerad kvalitetskontroll för sjukhusapotek.

Emma Hansson, affärsutvecklare på UIC som arbetar med både Startup och Build, vad ser bolagen mest fram emot så här i inledningen av programmen?
– Jag tror att alla ser mycket fram emot att få ta nästa steg i sin bolagsresa, men också att lära känna varandra bättre och bredda sina nätverk.

Emma fortsätter:
– Trots den stora branschbredden i våra program så befinner sig många av bolagen i samma fas, och då tror jag det är både uppskattat och givande att få bolla sina utmaningar med varandra och oss affärsutvecklare.

Efter att ha haft distansledda möten och föreläsningar under hela pandemin är det nu glädjande att bedriva verksamheten på plats igen, ansikte mot ansikte. Fortsätt läsa mer om de antagna UIC-bolagen och deras företagsbeskrivningar här.

UIC Business Startup våren 2022

Chemoselective Probe for metabolomics analysis
Vår chemoselektiva sondmetodik förbättrar upptäckten av metabolitbiomarkörer med en miljon gånger högre känslighet för tidigare diagnos av stora metabola sjukdomar.

EnergiNode
Vårt ursprung i blockkedjealgoritmen för energikällan hjälper energiproducenter och industrier som vill hitta energikällan om den energi som förbrukas genom att spåra energiproduktionen i värdekedjan och även hjälpa energikonsumenter i alla skalor att minska sin energiförbrukning för fossila bränslen och byta till grönare energiförbrukning.

Fincrisoft AB
Fincrisoft © hjälper dig att planera, genomföra och analysera finansiella krisövningar med ett överlägset inlärningsvärde.

Green Tellus Golf AB
Vi hjälper ambitiösa golfare att stärka sitt självförtroende och bemästra sitt golfspel genom individanpassad utrustning som förstår dig.

Health Kidz
Health Kidz utvecklar en app för matvanor hos barn.

Lucius
Lucius-plattformen gör det möjligt för sjukhus att minska kostsamma medicinska komplikationer genom att ge omedelbara komplikationsinsikter till läkare utan ytterligare pappersarbete.

Polymer interaction studies
Vårt in vitroverktyg hjälper läkemedelsbolag att göra utvecklingen av subkutana formuleringar mer human och effektiv genom att minska behovet av djurförsök.

Proxiprobes
För biomedicinska forskare som kräver noggrann detektion av biomolekyler erbjuder vårt integrerade sondkit en förenklad och lättanvänd analysmetod för att generera biomolekylära datapunkter med hög specificitet och känslighet.

Selective laser sintering of medications
Vårt 3D-utskriftssystem med integrerad kvalitetskontroll hjälper sjukhusapotek som vill förbereda exakta doseringsformer genom att undvika dosmanipulationsrisker och få patientfokuserad behandling.

Strandix
Vår onlinemarknadsplats hjälper medvetna konsumenter som vill köpa hållbara och regionala varor genom att tillhandahålla en lättillgänglig onlinebutik som prioriterar transparens och insyn i råvarornas ursprung.

Thrive Wellness Solutions
Med en proaktiv helhetslösning och vår digitala plattform som bas, hjälper vi arbetsgivare att skapa individanpassad och hållbar hälsa – hemma och på jobbet.

Zerocid
En teknologi som minskar färg- och lacksvinn, ökar intäkter och dessutom skyddar naturen.

Ett anonymt bolag
Ett bolag väljer att vara anonymt.

UIC Business Build våren 2022

BrainWake AB
BrainWake är en alarmapp som väcker din hjärna genom att lära dig något nytt varje morgon.  Utöka ditt ordförråd, förbättra din allmänbildning eller vässa dina mattekunskaper – allt under den tid du vanligtvis snoozar bort!

Datana AB
Genom att använda kraften hos AI för att extrahera och analysera anonymiserad data, strävar Datana efter att revolutionera detaljhandeln genom att tillhandahålla SaaS-erbjudanden med fokus på statistik, kundbeteende och stölddetektering. Datana ger företagsägare rätt verktyg för att hantera nuvarande och framtida utmaningar.

Medsbag AB
MedsBag utvecklar produkter och tjänster som höjer livskvalitén för människor som bär med sig livskritisk medicin i vardagen.

Prexpect AB
Prexpects unika onlinetjänst ”Pregspect” ger dig som är gravid möjlighet att få veta mer om ditt barn och när det är mest sannolikt att det kommer att födas. Prexpect vill att du och din partner ska ha bästa möjliga information och få uppleva en lugn och förväntansfull graviditet.

SA Fotboll AB (Self Made Academy)
Till en tiondel av kostnaden för en privat fotbollstränare så erbjuder Self Made Academy ett digitalt individanpassat träningsprogram under 4-5 år. Appen innehåller även en profilsida för spelaren kopplad till en databas som agenter, scouter och sportchefer ges tillgång till. Self Made Academys produkt ger fler barn och ungdomar chansen att nå sin fulla potential som fotbollsspelare och bli upptäckta.

Sciins AB
Våra friska och sunt avlade hussyrsor hjälper syrsfarmare att öka sitt ekonomiska resultat genom att undvika att använda sig av sjuka djur i sin besättning och istället använda våra syrsor.

Solving Robotics Sweden AB
Solving Robotics möjliggör automation i nya marknader och applikationer med mjukvara för spatial intelligens till industrirobotar.

Vehicle Charge Grid Sweden AB
VCG levererar E-mobilitetstjänster till elbilsägaren och föraren. Installation och betalningslösningar för laddstationer och parkeringsplatser för elbilar.

Upplens AB
Upplens system hjälper kunder som vill ha miljövänlig energi till låg kostnad, genom att erbjuda ett mer effektivt system för solfångare i stället för dagens solpaneler.

Uppsala Therapeutics AB
Uppsala Therapeutics ger livskvalitet när det inte finns några andra alternativ vid hjärntumör.

UIC Business Startup gör det möjligt att gå från affärsidé till kund på tre månader. Deltagarna arbetar med att tidigt bekräfta om det finns kunder och att deras produkt eller tjänst löser ett verkligt problem hos kunden. Därefter identifierar de hur produkten eller tjänsten bäst kan säljas.

UIC Business Build vänder sig till redan startade bolag, eller till startups på väg mot bolagisering. Genom workshops och seminarier ger programmet deltagarna en ökad insikt och förståelse för bland annat affärsutveckling, finansiering, marknadsföring och vad som krävs för att bygga en trovärdig och realistisk plan för att nå framgång.

För mer information, kontakta
Jenny Valegren, 073-079 07 21, jenny.valegren@uic.se
Tommy Lindgren, 070-555 19 40, tommy.lindgren@uic.se