UIC på Södertälje Science Week 31/1: ”Att starta eller skala upp innovativa företag – fyra entreprenörer berättar”

Kom och inspireras av fyra entreprenörer som berättar om sina spännande företag och företagsresor, både i med- och motgång. De har alla fått affärsutvecklingsstöd genom internationellt topprankade företagsinkubatorn UIC Södertälje under sin utvecklingsprocess mot marknaden.

Du kommer också att få höra hur du och ditt företag kan få stöd i arbetet med att starta, utveckla eller skala upp företaget.

Tid: Torsdag 31 januari kl. 13:00-14:45
Plats: Södertälje Science Park, Lokal C37, KTH, Kvarnbergagatan 12
Arrangör: UIC Södertälje

Anmälan:
Anmäl dig genom att mejla till event@uic.se senast måndag 28/1. Ta gärna med dig en vän eller kollega! Ange ”Södertälje Science Week” i ärenderaden. Eventet är kostnadsfritt.

 

FÖRETAG SOM INSPIRERAR

* VBN Components (Uppsala) – är ett prisbelönt materialföretag som tillverkar nya hårda, nötningståliga och 3D-printade metallkomponenter direkt från pulver (additiv tillverkning, friformning). www.vbncomponents.se

* N4 (Södertälje) – DI Gasellföretaget N4 har vuxit som en raket sedan starten 2012 och är i dag en koncern med tre bolag som omsätter 44 miljoner kronor och har 38 medarbetare. Deras lean-inspirerande arbetssätt genomsyrar hela deras framgångsrika verksamhet inom tekniksupport. www.n4.nu

* Leafy Made (Uppsala) – startupbolaget Leafy Made har utvecklat engångstallrikar som är gjorda av löv. Intresset är stort, bl a hos ICA Kvantum i Uppsala. Tillverkningen sker på den indiska landsbygden där kunskapen om traditionella sätt att använda trädens blad fortfarande finns kvar. Presentation på engelska. www.leafymade.se

* Offspring Biosciences (Södertälje) – bildades 2012 då Astra Zeneca lade ner F&U i Södertälje. I dag erbjuder de tjänster globalt för att med molekylär-patologiska analyser hjälpa läkemedels- och biotechindustrin att fatta korrekta beslut för snabbare och mer resurssparande utveckling av nya läkemedel. www.offspringbiosciences.se

 

UIC - Södertälje kommuns företagsinkubator

UIC är en av landets främsta företagsinkubatorer och acceleratorer och rankas som världens 4:e bästa företagsinkubator med universitetskoppling enligt UBI Global. 

Hos oss får innovativa startups och tillväxtföretag inom alla branscher det affärsutvecklingsstöd, nätverk och den kunskap som krävs för att utvecklasskala upp och nå en internationell marknad. Med andra ord påskynda tiden till marknad samt minska riskerna i tidiga och ofta avgörande skeden. Målet är att fler livskraftiga tillväxtföretag ska utvecklas i Södertälje.

”Att ha UIC som professionellt bollplank och ta del av deras fantastiska nätverk är enormt värdefullt.”

– Johanna Haglund, vd på Metasafe

UICs affärsutvecklingsprogram

 

UIC erbjuder affärsutvecklingsstöd, kunskap och nätverk till innovativa startups och tillväxtföretag som vill utvecklas, skala upp och nå en internationell marknad. Efter avslutat program ska affärsidén eller företaget tagit nästa steg i sin affärs- och företagsutveckling.

Resultatet blir kortare tid till marknad och mer konkurrenskraftiga företag med hög överlevnadsgrad.

UIC har sin verksamhet i Acturum Biovation.

Utveckla företaget i våra affärsutvecklingsprogram

UIC är världens 4:e bästa företagsinkubator med universitetskoppling

Bakgrund

 

I juni 2012 beslutade kommunstyrelsen om en långsiktig satsning för att öka antalet tillväxtföretag i kommunen. Södertälje kommun utsåg då UIC till regionens företagsinkubator med uppdrag att stimulera till fler livskraftiga tillväxtföretag i kommunen. UICs initiala fokus i Södertälje var att erbjuda stöd kring entreprenörskap, kommersialisering och affärsutveckling inom life science-området, vilket efterfrågades efter Astra Zenecas nedläggning av forskningen. I dag stödjer UIC idébärare och företagare inom alla branscher i Södertälje.

Kontaktperson UIC Södertälje

Bertil Ahlqvist
Projektledare UIC Södertälje

Intresseanmälan

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Våra UIC-partner