Tyska kapitalförvaltare investerar i UIC-alumn


Foto: Kontigo Care, eHälsoplattformmen Previct.

Den prestigefyllda tyska kapitalförvaltaren Discover Capital investerar i Uppsalaföretaget Kontigo Care i en riktad nyemission. Under coronapandemin har alkoholmissbruket ökat. Genom användning av det digitala verktyget Previct erbjuds stöd dygnet runt i hemmet samtidigt som vården blir mer tids-och kostnadseffektiv.

UIC-alumnen Kontigo Care har nu genomför en riktad nyemission om SEK 4,1 miljoner kronor. Ulf Kindefält, vd för Kontigo Care, menar att detta är ett stort erkännande för företagets AI-baserade plattform för digital beroendevård, Previct. Företaget har tagit fram en plattform för digital beroendevård som på distans förstärker behandlingen vid ett skadligt bruk av bland annat alkohol.

Kontigo Care har som målsättning att genom innovativa eHälsolösningar förbättra och effektivisera den globala beroendevården och att därmed minska lidandet för en stor mängd patienter och deras anhöriga. Bolagets eHälsoplattform Previct består av ett antal avancerade algoritmer, AI-drivna prediktionsmotorer och kommunikationslösningar, samt av de två plattformsapplikationerna Previct Alcohol och Previct Gambling, för tillämpning inom respektive beroendeområde.

– Vår research visar att flertalet europeiska marknader saknar den produkt och den tjänst som Kontigo Care erbjuder. Bolaget har således goda expansionsmöjligheter, säger Johannes Köpple, fondansvarig på Discover Capital.

– Vi har egentligen fått visat intresse från hela västvärlden. Vi har lyckats skapa den första biomarkören för beroendevården, vilket är en milstolpe. Det kräver ett långsiktigt förändringsarbete i samhället, men när allt är på plats är vi långt framme med AI-baserad teknik, säger Ulf Kindefält, vd på Kontigo Care i en tidigare intervju.

Kontigo Care är diplomerad UIC Alumn och har tidigare deltagit i UICs affärsutvecklingsprogram UIC Business Startup och UIC Business Accelerator.

 

För mer information:
Ulf Kindefält, vd
Kontigo Care
telefon: 018-410 88 80
E-post: ulf.kindefalt@kontigocare.com

Vedrana Ilic, kommunikatör
UIC
Mobil: 070-851 97 04
E-post: vedrana.ilic@uic.se

 

Om UIC
UIC (Uppsala Innovation Centre) är en av landets främsta företagsinkubatorer och acceleratorer och rankas av UBI Global bland världens topp 5 bästa offentliga företagsinkubatorerna. UIC erbjuder skräddarsytt affärsutvecklingsstöd, kunskap och nätverk till nyskapande startups och tillväxtföretag som vill utveckla sitt företag, skala upp eller nå en internationell marknad. UIC tar inga ägarandelar och är branschoberoende. UIC arbetar nära näringslivet genom exempelvis ett stort nätverk av affärscoacher från näringslivet och ett tjugotal UIC-partner, som alla bidrar till UIC-bolagens utveckling tillsammans med UIC. UIC har verksamhet i Uppsala län. Ägare till UIC är till lika delar STUNS, Uppsala kommun, SLU Holding samt UU Invest. UIC ingår i Vinnovas program Inkubationsstöd – Excellens. www.uic.se