UIC-bolag vinnare av näringslivspriset Bona Postulata 2021

Foto: Tre UIC-bolag bland vinnarna av näringslivspriset Bona Postulata

Varje år får tio företag i Uppsala län ta emot näringslivspriset Bona Postulata. I år är tre av vinnarna UIC-bolag. Det är Evolar, Scilns och Tvinn. Bona Postulata är ett näringslivspris som vill uppmuntra Uppsalaföretag med stark tillväxtpotential och stärka deras företagskompetens. Vinnarna får mentorer för att få den draghjälp de förtjänar.

Bona Postulata är ett näringslivspris som vill uppmuntra Uppsalaföretag med stark tillväxtpotential. Bakom priset står 18 välkända företag och näringslivsorganisationer i Uppsala län. Det här året genomfördes eventet digitalt och medverkande i livesändningen var bl.a. landshövding Göran Enander. Priset ger de vinnande företagen kvalificerad utbildning och mentorer för att ytterligare stärka deltagarnas företagarkompetens.

Evolar har utvecklat en solcellsteknik, PV Power Booster (”PVPB”). Evolars elproducerande frontglas för konventionella solpaneler hjälper solpanelstillverkare att förbättra sin lönsamhet genom att öka panelens elutbyte med 25% och därmed sänka deras kunders elproduktionskostnad.

SciIns är ett avelsföretag som producerar hussyrsor för den globala och starkt växande livsmedels- och foderindustrin. SciIns unika koncept är att djuren är certifierat fria från det för syrsorna dödliga densoviruset.

Tvinn erbjuder lösningar som accelererar omställningen till ett fossilfritt samhälle. Deras molnbaserade smarta energihanteringssystem Tvinn Nebula styr och optimerar laddning av elfordon och energilager.

Evolar, Scilns och Tvinn har fått affärsutvecklingsstöd genom UICs affärsutvecklingsprogram UIC Business Startup och/eller UIC Business Build. Övriga vinnare av Bona Postulata 2021 är: Safestep, Qase, Scaleout, EA Copy, Profsteam, Enskede Hydraul och Tmpl.

 

För mer information:
Vedrana Ilic, kommunikatör
UIC (Uppsala Innovation Centre)
Mobil: 070-851 97 04
E-post: vedrana.ilic@uic.se

Om UIC
UIC (Uppsala Innovation Centre) är en av landets främsta företagsinkubatorer och acceleratorer och rankas av UBI Global bland världens topp 5 bästa offentliga företagsinkubatorerna. UIC erbjuder skräddarsytt affärsutvecklingsstöd, kunskap och nätverk till nyskapande startups och tillväxtföretag som vill utveckla sitt företag, skala upp eller nå en internationell marknad. UIC tar inga ägarandelar och är branschoberoende. UIC arbetar nära näringslivet genom exempelvis ett stort nätverk av affärscoacher från näringslivet och ett tjugotal UIC-partner, som alla bidrar till UIC-bolagens utveckling tillsammans med UIC. UIC har verksamhet i Uppsala län. Ägare till UIC är till lika delar STUNS, Uppsala kommun, SLU Holding samt UU Invest. UIC ingår i Vinnovas program Inkubationsstöd – Excellens. www.uic.se