Var med och påverka vem som vinner! (röstningen är avstängd)

 

Välkommen till årets första UIC Demo Day där du får möta vårens deltagare från affärsutvecklingsprogrammen UIC Business Startup och UIC Business Build när de demonstrerar sina affärsidéer – och du kan rösta på bästa affärsidé! Lär känna alla dessa spännande UIC-bolag och inspireras av innovativa idéer som är nyckeln till Sveriges välstånd.

Inspireras av bolagen och rösta på bästa idén, direkt här på sidan. Du har fem hjärtan att dela ut! (röstningen är avstängd)

 

Vinnaren är: Emma Karlsson, med Carry for Life. Läs artikeln om vinnaren!

Emma Karlsson Consulting

Ny bärmetod för att alla ska kunna bära sin insulinpump tryggare, säkrare och kunna leva livet fullt ut! Vid typ 1 diabetes måste personen som drabbats sköta en livsuppehållande funktion manuellt varje dag – varje timme – dygnet runt för resten av livet.

Mender

Mender förändrar dagens ohållbara klädkonsumtion genom en marknadsplats för att få kläder lagade eller omsydda av privatpersoner.

www.mender.se

Oppioo

Oppioo är en digital fysisk aktivitets app för cancerdrabbade före, under och efter sin behandling. Genom att kombinera patientens behandlingsplan med en plan för fysisk aktivitet, ökar Oppioo patientens välmående och snabbar upp rehabiliteringen.

www.oppioo.com

Quantify.bio

Quantify.bio använder monitorering av glukos för att erbjuda människor ett skräddarsytt program som hjälper dem att uppnå sina hälsomål. Vi applicerar algoritmer för maskininlärning på biologisk data för att ge exakta och skräddarsydda hälsoråd.

quantify.bio

Prexpect (Pregspect)

Prexpects unika onlinetjänst ”Pregspect” ger dig som är gravid möjlighet att få veta mer om ditt barn och när det är mest sannolikt att det kommer att födas. De vill att du och din partner ska ha bästa möjliga information och få uppleva en lugn och förväntansfull graviditet.

ReCubed

ReCubeds hållbara plattform för leverans av mat hjälper restauranger och deras kunder som vill minimera miljöpåverkan av leverans och take away kulturen genom att undvika dyr logistik och paketering och och tillhandahålla säkra, prisvärda och hållbara lösningar till skillnad från de befintliga företag som erbjuder hemleverans av matleveranser.

Stoqup

Stoqups återanvändningsbara bag-in-boxförpackning hjälper matoljeproducenter som vill förbättra sin produktivitet och lönsamhet genom att reducera fraktkostnader, förbättra hållbarhet och effektivitet, för att inte tala om nöjdare kunder, samt längre hållbarhetsdatum och användarvänlighet.

www.stoqup.com

Earthbanc

Earthbanc är en klimatfintech som gör det möjligt för individer och organisationer att kompensera för sitt koldioxidavtryck och använda AI-drivna mått för att fatta bättre ekonomiska beslut.

www.earthbanc.io

Intui

Intui utmanar tanken att toxic language är en del av onlinemiljön och har en lösning som hjälper företag att bekämpa toxic language. Därigenom skapas det en vänligare och tryggare miljö för alla.

Nanoform Science

Nanoform Science producerar nanoporösa material för olika applikationer inom life science. Materialen kan utnyttjas som medicinska verktyg som förbättrar effektivitet och säkerhet inom leveransteknik och behandling, men även drastiskt reducera kontamineringsrisk i faciliteter och redskap inom vårdinrättningar.

www.nanoformscience.se

Negentropy

Negentropy erbjuder ett sensorkit baserat på AI och IoT för personlig prenatal vård som kan bidra till minskad risk för mödradödlighet och förbättrad hälsa för moder och barn.

Rebase Energy

Rebase Energy tillhandahåller en AI-plattform specialiserad på väderanalys för energi- och vattenbolag som möjliggör bättre operationell beslutsfattning inom områden som energioptimering, elhandel och vattenhantering.

www.rebase.energy

PandionAI

Pandions satellittjänst hjälper myndigheter och företag som vill ge oss ett tryggt samhället och fatta bättre affärsbeslut genom att minskad osäkerheten om förändringar i omvärlden och via snabbare informationsprocesser.

www.pandionai.com

3PAQ Engineering

3PAQ Engineering har utvecklat en ny process för tillverkning av pappersbaserat förpackningsmaterial, som ger starkare förpackningar samtidigt som förbrukningen av skogsråvara och energi reduceras.

Sitlab Technologies Medtech

Sitlabs plattform hjälper forskare som vill analysera och förvara stora mängder data inom R&D, bioinformatik och medicinsk bildanalys, och som dessutom vill applicera AI på dessa analyser och lager. Därigenom reduceras kostnad för infrastruktur samt tidsresurser, samt bättre hantering av stora datamängder.

www.sitlabmedtech.com

Wire Invest

Wire Invest är en investerargrupp för kvinnor som vill investera i fastigheter. Vårt mål är att göra fastighetsbranschen jämställd - under vår livstid. Det gör vi genom att skapa mer kvinnligt kapital i branschen i form av fler investerare som är kvinnor.

Advanced Solar

Advanced Solars system hjälper kunder som vill ha miljövänlig energi till låg kostnad, genom att erbjuda ett mer effektivt system för solfångare istället för dagens solpaneler.

LOCO2

LOCO2s koldioxidsug hjälper kunder som arbetar för en koldioxidneutral produkt genom att låta kor vara en del av lösningen och inte problematiken och skapa en sann koldioxidneutral produktion utan abstrakta utsläppsrätter.

Mediculus

Mediculus har en innovativ enhet för oftalmisk mätning. Ett sätt att mäta tryck och tjocklek på hornhinnan.

UICs partner har exklusiva erbjudanden för bolag inom UIC