Toggle menu Sök
Toggle menu Sök

Foto: Johan Wahlgren

Uppsala Product Market Fit

Du som privatperson kan tidigt testa om din affärsidé har en kommersiell potential. Målsättningen är att du efteråt ska veta om din idé är värd att satsa på. Din idé kan vara både en produkt eller en tjänst.

Frågeställningar

  • Är problemet värt att lösa?
  • Hur når jag kunden och hur ser marknaden ut?
  • Hur gör jag för att snabbt bygga en prototyp?
  • Hur mycket ska min produkt eller tjänst kosta?
  • Vilken strategi ska jag ha för marknadsföring och försäljning?
  • Hur skyddar jag min idé?

 

Vilka aktiviteter kan du få stöd för?
Uppsala Product Market Fit drivs av UICAlmiBase10Hera HubCapsuleInnovation Akademiska och STUNS Energi. Vi kan finansiera dina testaktiviteter till ett värde av upp till 50 000 kr. Resultatet av aktiviteterna skapar sedan ett beslutsunderlag för vidare vägval. Exempel på aktiviteter som vi kan finansiera är kundundersökningar, marknadsundersökningar, tekniktester, patentstrategier eller liknande.

Stöd för att testa din idé är kostnadsfritt.


Hur gör du för att ansöka?
Du kan beviljas medel upp till 50 000 kronor uppdelat på ett antal aktiviteter. Du kan endast ansöka om en aktivitet per ansökan och endast skicka in en ansökan per gång.

Först när en aktivitet är klar och rapporterad, är det möjligt att skicka in en ny ansökan för en annan aktivitet. Ansökan kan skrivas på svenska eller engelska.

Ansökningsformuläret hittar du här!

Till ansökan bifogas en offert från den leverantör som ska leverera verifieringsaktiviteten.

Din ansökan behandlas oftast inom två veckor och vi hör därefter av oss med beslut och vidare instruktioner. Observera att verifieringsaktiviteter inte kan påbörjas innan din ansökan är godkänd.

Frågor
Ställ dina frågor till oss! Kontakta: lars.dahlbom@uic.se