Uppsala Product Market Fit

Du som privatperson kan tidigt testa om din nyskapande affärsidé har en kommersiell potential. Målsättningen är att du efteråt ska veta om din idé är värd att satsa på. Din idé kan vara både en produkt eller en tjänst. Vi kan finansiera dina testaktiviteter till ett värde av upp till 50 000 kr.

FRÅGESTÄLLNINGAR

  • Vem är kunden och vilken efterfrågan finns?
  • Var finns kunden och hur ser marknaden ut?
  • Hur gör jag för att snabbt bygga en prototyp?
  • Hur mycket ska min produkt eller tjänst kosta?
  • Hur skyddar jag min idé?

Stöd för att testa din idé är kostnadsfritt.

Om du är osäker på hur du ska testa din idé eller om du behöver stöd i att utveckla den innan du ansöker – hör av dig så hjälper vi dig!

Read in English.

VILKA AKTIVITETER KAN DU FÅ STÖD FÖR?
Uppsala Product Market Fit drivs av UICAlmiHera HubCapsule, DrivhusetInnovation Akademiska och STUNS Energi. Exempel på aktiviteter som vi kan finansiera är kundundersökningar, marknadsundersökningar, tekniktester, patentstrategier eller liknande. Resultatet av aktiviteterna skapar sedan ett beslutsunderlag för vidare vägval.

Uppsala Product Market Fit finansieras av Vinnova och är öppet för privatpersoner i hela Sverige.

 

VEM KAN SÖKA?
Verifieringsmedlet är till för dig som privatperson. Du som söker får inte ha aktiebolag eller enskild firma avsedd för att driva idéen, eller vara student/anställd vid högskola eller universitet. Är du osäker på om du kan söka, fråga oss gärna!

HUR GÅR ANSÖKAN TILL?
Du kan beviljas medel upp till 50 000 kronor uppdelat på ett antal aktiviteter. Till ansökan bifogas en offert från den leverantör som ska leverera testaktiviteten. Hör av dig om du behöver hjälp med att hitta möjliga leverantörer.

Du kan endast ansöka om en aktivitet per ansökan och endast skicka in en ansökan per gång. Ansökan kan skrivas på svenska eller engelska.

Ansökningsformuläret hittar du här!

VAD HÄNDER SEN?
Din ansökan behandlas oftast inom två veckor och vi hör därefter av oss med beslut och vidare instruktioner. Observera att verifieringsaktiviteter inte kan påbörjas innan din ansökan är godkänd.

Först när en aktivitet är klar och rapporterad till oss är det möjligt att skicka in en ny ansökan för ytterligare verifieringsaktiviteter. Du kan då ansöka om att nyttja resterande summa upp till 50 000 kr. 

Projektet pågår till mars 2019.

Kontakta oss

UIC, Lars Dahlbom
lars.dahlbom@uic.se  

Almi, Olle Jonsson
olle.jonsson@almi.se 

Drivhuset, Joakim Fichtel
joakim.fichtel@drivhuset.se 

Hera Hub, Sophia Renmar
sophia@herahub.com

Capsule, Johannes Ridderstedt
johannes@46elks.com

Innovation Akademiska, Maria Lindahl
maria.lindahl@akademiska.se

STUNS Energi, Emma Ytterström
emma.ytterström@stuns.se