Uppsalaföretaget Stardots tar hem vinst i Venture Cup East

Stardots vinnare av priset Game Changer i Venture Cup East. Foto: Martin Lundström

Varje år tävlar tusentals entreprenörer i hela Sverige i Venture Cups tävlingar för startups och morgondagens entreprenörer. I år är UIC-bolaget Startdots en av vinnarna i region öst och tävlar i höst i Sverigefinalen för titeln Startup of the Year.

Venture Cup är Sveriges största tävling för morgondagens entreprenörer och anordnas årligen. Med sin lösning för att effektivisera forskning vann UIC-bolaget Stardots priset Game Changer i region öst. Nu har de kvalificerat sig till Sverigefinalen som hålls 24 september. Prispengarna kommer göra det möjligt för Stardots att nå ut till en större marknad.

Stardots utvecklar och distribuerar programvara för dataanalys inom forskning och utveckling. Affärsidén Appstore for R&D är en digital affär där forskare och utvecklare kan köpa färdiga analysprogram i vilka de lätt kan stoppa in sina stora mängder data och göra komplexa analyser av dem. Programmen besparar forskarna tid och pengar som annars hade gått till att själv programmera dessa eller beställa från en dyr programmeringsfirma.

Alla tävlingsbidrag utvärderas och bedöms utifrån kriterierna affärsidé, team, skalbarhet och trovärdighet. För att lyckas som entreprenör behöver man vara extremt lyhörd för marknadens behov. I vinnaridéerna i Venture Cup ser man att affärsidéerna speglar samhällets utmaningar och på olika sätt skapar lösningar för utmaningarna.

Stardots har fått stöd genom UICs affärsutvecklingsprogram UIC Business Build (fd. UIC Business Lab).

Läs Stardots eget pressmeddelande.

För mer information: 
Daniel Petrini, vd
Stardots
Tel: 070-782 70 01
Epost: daniel.petrini@stardots.se

Vedrana Ilic, kommunikatör
UIC
Tel: 070-851 97 04
E-post: vedrana.ilic@uic.se

 

Om UIC
UIC (Uppsala Innovation Centre) är en av landets främsta företagsinkubatorer och acceleratorer, och rankas av UBI Global som världens 4:e bästa företagsinkubator med universitetskoppling. UIC stödjer entreprenörer, forskare, innovatörer och företagare i arbetet med att kommersialisera sina idéer och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC erbjuder affärsutvecklingsstöd, kunskap och nätverk till innovativa projekt och tillväxtföretag som vill utvecklas, skala upp och nå en internationell marknad. Syftet är att påskynda tiden till marknad samt minska riskerna i tidiga och avgörande skeden. UIC tar inga ägarandelar och vänder sig till projekt och bolag inom alla branscher, exempelvis life science, ICT och teknik. Ett stort närverk av personer från näringslivet och ett tjugotal UIC-partner vägleder tillsammans med UIC bolagen i deras affärsutveckling. UIC har verksamhet i Uppsala län och Södertälje kommun. Ägare till UIC är till lika delar STUNS (Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle), Uppsala kommun, SLU Holding samt Uppsala universitet Holding. UIC ingår i Vinnovas program Inkubationsstöd – Excellens. www.uic.se