24 mars 2016

Happy L-Lord kategorivinnare för bästa affärsidé på Venture Cup

Adventure Box

Adventure Box

Efter hård konkurrens och en tuff juryrunda har Venture Cups jury nu tagit fram de bästa affärsidéerna i varje region för våren 2016. UIC-bolaget Happy L-Lord som utvecklar spelet Adventure Box är en av vinnarna i kategorin Affärsidé inom region öst.

Happy L-Lords spel Adventure Box gör det enkelt för vem som helst att skapa och dela egna datorspel på webben. Användaren kan importera sin Minecraft-värld, editera den, skapa figurer och berättelser. Spelen kan sedan delas och spridas på webben.

Vinsten kom i samma veva som bolaget genomför en finansieringsrunda och dessutom lanserar ett stort antal uppgraderingar på Adventure Box med fler karaktärer och funktioner.

Teamet på Happy L-Lord har koppling till Handelshögskolan i Stockholm och Kungliga tekniska högskolan.

Happy L-Lord får stöd i sin affärsutveckling genom Uppsala Innovation Centres program UIC Business Accelerator.

För mer information, kontakta:
Christopher Kingdon, vd och medgrundare
Happy L-Lord AB & LTD
Tel: 073-051 1414
E-post: chris@vincitoreventures.com

Om Uppsala Innovation Centre
Uppsala Innovation Centre (UIC) är en av landets främsta företagsinkubatorer och har rankats av UBI Global som världens 10:e bästa, och Europas 5:e bästa, företagsinkubator med universitetskoppling. UIC stödjer entreprenörer, forskare, innovatörer och företagare i arbetet med att kommersialisera sina idéer och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC erbjuder affärsutvecklingsstöd, kunskap och verktyg till innovativa projekt och tillväxtföretag som vill utvecklas, skala upp och nå en internationell marknad. Syftet är att påskynda tiden till marknad samt minska riskerna i tidiga och avgörande skeden. UIC tar inga ägarandelar och vänder sig till projekt och bolag inom alla branscher, exempelvis life science, ICT och teknik. Målsättningen är att bidra till att fler livskraftiga tillväxtföretag med hög överlevnadsgrad utvecklas. UIC-modellen innefattar bland annat fem programsteg och 70 handplockade affärscoacher från näringslivet som vägleder bolagen i deras affärsutveckling. UIC erbjuder även hjälp med att hitta finansiering samt väl utvecklade kommersiella och tekniska nätverk. UIC har verksamhet i Uppsala län och Södertälje kommun. Ägare till UIC är till lika delar STUNS (Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle), Uppsala kommun, SLU Holding samt Uppsala universitet Holding. UIC ingår i Vinnovas program Inkubationsstöd – Excellens. uic.se