Hur kan jag investera i intressanta UIC-bolag och startups?

Många av bolagen som deltar i något av våra program söker finansiering. Här vill vi på UIC så klart hjälpa till, det gör vi exempelvis genom att informera om olika utlysningar, via event som Uppsala Innovation Day och genom investeringsbolaget Linnéa Capital.

UIC tar inte några ägarandelar i UIC-bolagen och kan därför vara en oberoende samarbetspartner. Däremot har vi många vänner i innovationssystemet i Uppsala och vi gör allt för att hjälpas åt. Läs mer nedan.

Linnéa Capital

Det statliga riskkapitalbolaget Saminvest och utvalda affärsänglar gör en satsning på Linnéa Capital och de bolag som uppfyller kriterierna för att antas till UIC Accelerator. Bolagen erbjuds en första investering på upp till 600 000 kronor och utvalda affärsänglar får sedan möjlighet att göra följdinvesteringar tillsammans med Saminvest.

Linnéa Capital riktar sig till både nya och erfarna affärsänglar som vill arbeta tillsammans för att utveckla konkurrenskraftiga företag. Målsättningen är att förstärka det finansiella systemet kring en av Sveriges bästa inkubatorer och innovativa miljöer, samtidigt som affärsänglar får tillgång till välmående och intressanta bolag.

Vill du veta mer om Linnéa Capital, kontakta catharina.schroder@linneacapital.se

Fler vägar till att investera

Andra vänner du kan kontakta för att diskutera och planera investeringar på Uppsalas startup-himmel är;

UU Invest

Investerar i tidiga bolag som utvecklar idéer och forskning från Uppsala universitet. De samarbetar gärna med externa investerare. Mer information hittar du här: UU Invest

SLU Holding

Investerar i idéer som kommer från forskning på Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU. Mer information hittar du här: SLU Holding

Connect

Matchar företag med rätt verktyg och kapital. Connect finns över stora delar av Sverige, har en stark närvaro i Uppsala och söker ständigt kontakt med duktiga investerare. Mer information hittar du här:
Connect

Intressanta bolag

Altris

Ett bolag som listats på 33-listan tre år i rad är Altris. Med sin katodkemi bestående endast av rikligt förekommande och lokalt brytbara metaller samt flourfria elektrolyt skapar de förutsättningar för en hållbar massframställning av batterier till den pågående elektrifieringen.

UIC Selected

Alla som har gått UICs program är våra alumner. Av dessa lyfter vi fram 2-3 bolag per år som är särskilt intressanta, företag som genomfört våra program på ett mycket bra sätt och har en stark utveckling. Det är UICs styrelse som nominerar Selected-bolagen.