7 UIC-bolag på Ny Tekniks 33-lista

Airforestry Technologies, Nitrocapt, Peafowl Plasmonics, Percy Roc, Altris, Indicio och Sally R. Där har du listan på sju UIC-bolag som tagit sig in på den eftertraktade 33-listan.

– Det är fantastiskt glädjande att ha så pass många bolag som sju stycken med på 33-listan. Jag är jätteglad för det. Det visar på den höga kvaliteten vi har på de bolag som UIC har förmånen att jobba tillsammans med. Stort grattis till våra prisade entreprenörer, de är hjältarna, säger Per Bengtsson, vd på UIC.

Airforestry Technologies, Nitrocapt, Peafowl Plasmonics och Percy Roc är nya. Altris, Indicio och Sally R. har varit med förut.

Sedan 2008 har Ny Teknik presenterat listan där de samlar landets mest innovativa och lovande unga teknikstartups.

– Det är på startupscenen som det mest spännande innovationsarbetet sker, det kan vi se när vi tittar tillbaka på listan. Det är många av företagen som varit med på listan som unga bolag som sedan har blivit uppköpta eller har vuxit sig stora. 33-listan är också ett sätt för oss på Ny Teknik att hålla koll på vårt kärnbevakningsområde och presentera det för läsarna, säger Anders Thoresson, journalist på Ny Teknik.

Företagen på listan ska vara baserade på en egenutvecklad innovation, vara max sju år och ej vara noterade på någon handelsplats. Företagen bedöms också utifrån hur innovationen eller processer förhåller sig till FN:s hållbarhetsmål.