Inossia och Spit Lab vann Nordeas resestipendium 2020


Spit Lab och Inossia vann Nordeas resestipendium 2020. Patric Karlsson, UIC. Olof Jonsson och Anna Melker, Spit Lab. Per Svensson, Nordea. Cecilia Persson, Inossia. Johan Cederholm, Nordea

Uppsalaföretagen Inossia och Spit Lab har tilldelats Nordeas resestipendium. Stipendierna på 25 000 kronor vardera delas årligen ut till två UIC-bolag och är öronmärkta för en affärsresa som gagnar företagets utveckling och tillväxt. Priset delades ut av företagsinkubatorn och acceleratorn UICs partner Nordea i samband med UICs julgransplundring den 16 januari.

Varje år delar UICs partner Nordea ut två resestipendier på 25 000 kronor vardera under UICs julgransplundring. Stipendierna delas ut till två företag som ingått i något av UICs affärsutvecklingsprogram under föregående år. Gemensamt för de två resestipendierna är att de ska användas till en väl motiverad affärsresa som gagnar projektet eller företaget. Juryn består av representanter från UIC och Nordea.

– Som partner till UIC kan vi genom Nordeas resestipendium göra skillnad för företagens utveckling, och det är en viktig satsning för oss. Vi är väldigt glada att kunna stötta entreprenörer och bidra till att en viktig, och ofta avgörande, affärsresa blir möjlig för företag i tidigare skeden, säger Per Svensson, kontorschef på Nordea Bank.

Inossia erbjuder ett mer elastiskt bencement med lägre komplikationsrisk som är anpassat för smärtlindring och stabilisering av benbrott i bensköra patienter.

Spit Lab tar fram en applikation som använder AI, machine learning, och prediktiv analys för att förutspå fertilitet i oregelbundna menscykler orsakade av polycystiskt ovariesyndrom.

– Det har kommit in väldigt många bra ansökningar med goda motiveringar till viktiga affärsresor. Nordeas resestipendium är ett bra avstamp för bolagen att fortsätta utvecklas och inte riskera att stanna av. De får en chans att fokusera på att träffa kunder och sälja. Resestipendiet är ett välkommet tillskott i kassan för affärsresan, säger Patric Karlsson, programchef på UIC.

För mer information:

Malin Nilsson, vd och grundare
Inossia
E-post: malin.nilsson@inossia.com

Anna Melker, vd och grundare
Spit Lab
E-post: melker@spitlab.co

Per Svensson, kontorschef
Nordea Bank, Företagskontoret Uppland
Tel: 070-692 11 01
E-post: per.svensson@nordea.se

Vedrana Ilic, kommunikatör
UIC (Uppsala Innovation Centre)
Mobil: 070-851 97 04
E-post: vedrana.ilic@uic.se

Om UIC
UIC (Uppsala Innovation Centre) är en av landets främsta företagsinkubatorer och acceleratorer och rankas av UBI Global bland världens topp 5 bästa offentliga företagsinkubatorerna. UIC erbjuder skräddarsytt affärsutvecklingsstöd, kunskap och nätverk till nyskapande startups och tillväxtföretag som vill utveckla sitt företag, skala upp eller nå en internationell marknad. UIC tar inga ägarandelar och är branschoberoende. UIC arbetar nära näringslivet genom exempelvis ett stort nätverk av affärscoacher från näringslivet och ett tjugotal UIC-partner, som alla bidrar till UIC-bolagens utveckling tillsammans med UIC. UIC har verksamhet i Uppsala län och Södertälje kommun. Ägare till UIC är till lika delar STUNS, Uppsala kommun, SLU Holding samt Uppsala universitet Holding. UIC ingår i Vinnovas program Inkubationsstöd – Excellens. www.uic.se