Ljusa dagar för Bright Day Graphene

På bilden: Anna Carlsson och Malin Alpsten.

Bright Day Graphene AB är nästa UIC-bolag på Ny Tekniks 33-lista som vi gör ett kort nedslag hos. Malin Alpsten, grattis till platsen på listan! Vad betyder den för er?

– Tack! Det är otroligt stort för oss att komma med i 33 listan som är en av de bästa teknikstartuplistorna i Sverige. Det betyder mycket för oss att få synas på ett så stort event, nu när vi snart ska ta nästa steg i att skala upp vår tillverkning av grafen. Det inspirerar också oss på Bright Day Graphene att fortsätta jobba hårt för att kunna möjliggöra hållbara energilösningar i framtiden.

Vad händer hos er just nu och hur går det?

– Idag har vi en pilotlina i vårt labb i Kista, där vi tillverkar grafen för våra olika projekt. Vi är också mitt i processen att förbereda inför vår kommande industripilot. Nästa år är planen att bygga en industriell demo-lina med kapacitet att tillverka omkring ett ton grafen per år.

Berätta, vad tror du om framtiden för ert bolag?

– Vårt mål har alltid varit att möjliggöra för ett hållbart energisamhälle. Vi tror att vi kan bidra med ett material som snart kan produceras i stora volymer till en rimlig kostnad, med unika egenskaper och hög kvalitet, så att mer hållbara elektronikprodukter och energilösningar för framtidens klimatutmaningar kan komma ut på marknaden.