Minolei tilldelas SKAPA-priset i Uppsala län: ”Målsättningen närmaste året är att äntligen få bevisa oss på marknaden”

Prisutdelningarna för SKAPA-priset på länsnivå rullar på. I Uppsala län har Helena Amiley, Minolei Cosmetics, tilldelats ‘SKAPA-talang för unga innovatörer’. Minolei utvecklar makeup-produkter för oljig/kombinerad hy och är sedan sommaren antagna till UICs affärsutvecklingsprogram Accelerator.
− Det är en spännande period nu och varje vecka tar vi stora steg framåt! säger bolagets VD och medgrundare Emma Filipsson.

Minolei tilldelas SKAPA-priset i Uppsala län: ”Målsättningen närmaste året är att äntligen få bevisa oss på marknaden”

Motiveringen för priset lyder: ”För unikt högabsorberande makeup-produkter med avancerad formula. Produkterna ger ett hållbart och högabsorberande resultat.”  Emma Filipsson, som var med på prisceremonin på Uppsala slott den 13 september, kommenterar utmärkelsen så här:

Att vinna SKAPA-priset för unga innovatörer känns otroligt hedrande! Det betyder mycket för oss, främst för att få bekräftat att vi skapar någonting betydelsefullt men också att få nå ut med vår idé, det är guld värt.

Nyligen blev det klart att Minolei tagit in 4,2 miljoner kronor. Vad händer för er här näst?
Tack vare investeringen har vi fått möjlighet att fortsätta vårt arbete ordentligt, säger Emma och fortsätter:

Tidigare var det mesta planer och ambitioner som behövde kapital för att kunna sjösättas. Bland annat kan vi nu skapa material till marknadsföringen, vi har en stor plåtning inplanerad i höst och vi ska påbörja medieplaneringen inför lanseringen. Investeringen bidrar även till att vi kan lägga order på alla produkter som ska beställas.

 Vad är er målsättning det närmaste året?

Att äntligen få börja bevisa oss på marknaden, säger Emma, och avslutar:
Vi siktar högt och planerar för en snabb tillväxt men vårt största mål och fokus det närmaste året är att lansera Minolei och få i gång vår försäljning ordentligt. 

Grattis till SKAPA-priset önskar vi alla på UIC!

Vill du höra mer om Minolei? Kom till Uppsala Innovation Day 25 oktober och lyssna på deras pitch!

Om SKAPA:
SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris, med syfte att ge stöd till uppfinnare att utveckla sina idéer. SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och delade ut sitt första pris 1986. Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket.