Från idé till kund på 3 månader

I UIC Business Startup arbetar du med att utveckla din innovativa affärsidé och säkerställer att den har förutsättningar att lyckas.

I programmet får du bland annat kunskaper om hur du identifierar och segmenterar dina kunder. Du kommer att testa affärsidén mot verkliga kunder så att du är säker på att din affärsidé verkligen har förutsättningar att lyckas. Du får också pitchträning och blir introducerad till olika finansieringsformer.

Hur jobbar vi?
Du får en bra grund i den välbeprövade metodiken Lean Startup och processen Customer development. Med stöd av verktyget Lean canvas testar och utvecklar du systematiskt din produkt eller tjänst i den riktning kunden och marknaden efterfrågar. Vi bjuder också in gästföreläsare som ger dig värdefull feedback och inspiration. Programmet varar i tre månader och vi träffas en eftermiddag i veckan. Mellan tillfällena förväntas du arbeta med din affärsidé på egen hand.

Programmet avslutas med UIC Demo Day, där du tillsammans med andra UIC-bolag presenterar din produkt, framsteg och framtidsplaner för en exklusivt inbjuden publik av investerare, kontakter och UIC-partners från näringslivet.

UIC Business Startup

 Har du en innovativ affärsidé och vill få stöd i att utveckla den? 

Vill ditt företag ta fram en ny produkt eller tjänst på ett snabbt och effektivt sätt?

Sök UICs affärsutvecklingsprogram UIC Business Startup!

”Några av de insikter jag fått hos UIC skulle ha tagit mig minst fem år att komma på själv.”

– Andreas Dahlin, grundare, Visualize Your Science

Om UIC Business Startup

UIC Business Startup riktar sig till personer eller team som har en innovativ affärsidé och vill få hjälp med att utveckla den. Programmet vänder sig också till etablerade företag som vill ta fram en ny produkt eller tjänst på ett snabbt och effektivt sätt.

Programmets värde är många tusentals kronor, men tack vare våra finansiärer är det kostnadsfritt för dig som blir antagen. Du bidrar med din egen tid och ett stort engagemang.

Våra affärsutvecklare har stor erfarenhet av att stödja personer i att testa och utmana sina affärsidéer, och utrustar dig med de verktyg du behöver för att utvecklas snabbt och undvika fallgropar på vägen mot framgång.

Tillsammans med UIC-partner från näringslivet stöttar vi dig i arbetet med att ta din idé till nästa fas. 

Nästa program startar i september och pågår en eftermiddag i veckan.

Ansök

 

 

I det första steget antas du till en UIC Startup Bootcamp där du under en eftermiddag arbetar fram en första Lean Canvas. Med din Lean Canvas kan du sedan söka vidare till programmet UIC Business Startup. Ansökan sker kontinuerligt. 

SÖK OM DU HAR

  • En innovativ produkt, tjänst eller affärsmodell som löser ett angeläget problem
  • Kommersialiserbar affärsidé, stor kundgrupp med betalningsförmåga
  • Stort engagemang och drivkraft hos teamet
  • Internationell potential, kunder kan finns i hela världen
  • Idén bidrar till ökad social, ekologisk eller ekonomisk hållbarhet

UIC Startup Bootcamp

Under en eftermiddag arbetar du och/eller teamet fram affärsmodellen enligt Lean Canvas, som därefter används till att ansöka till våra affärsutvecklingsprogram. Vi ser gärna att du deltar i UIC Startup Bootcamp innan du söker vidare till UIC Business Startup.

Anmäl dig till UIC Startup Bootcamp

Ansök till vårens affärsutvecklingsprogram

Ansök till höstens affärsutvecklingsprogram som startar i september. Vi ser gärna att du har deltagit i UIC Startup Bootcamp innan du söker vidare till UIC Business Startup.

Ansök nu

Frågor? Kontakta Lars

Lars Dahlbom
Extern konsult
Programansvarig UIC Business Startup

Fler affärsutvecklingsprogram

Våra UIC-partner