Skapar motivation – överlägsna vinnare i entreprenörstävling


Foto: Viviana Bakshi. Grundarna av Rely, Somit Fessehazion och Carmen Beltran, vinnare i entreprenörstävling.

De två finalisterna i höstens entreprenörstävling, UIC Demo Day, erbjuder mobilappar för att skapa motivation och ökad hälsa, men för olika kunder. UIC Demo Day arrangeras tre gånger per år av Uppsala läns företagsinkubator UIC. Allmänheten välkomnas för att träffa ett tjugotal entreprenörer som ställer ut sina innovativa produkter och tjänster och besökare kan rösta på bästa bolag. I december genomfördes eventet digitalt och flest röster fick ICT-företaget Rely.

UIC, Uppsala Innovation Centre, genomför årligen tre omgångar av UIC Demo Day. Under december arrangerades eventet digitalt och pågick i fyra dagar – UIC Demo Week. Under veckan presenterade ett tjugotal entreprenörer sina innovativa produkter och tjänster. Besökare fick möjlighet att läsa om de nya affärsidéerna, se pitcharna och rösta på de bästa UIC-bolagen.

Med 3 545 röster vann Rely besökarnas omröstning, för bästa affärsidé. Rely är en digital plattform som genom gamification hjälper kvinnor säkra sin privatekonomi och uppnå sina finansiella mål. Via sina sociala medier erbjuder Rely finansiell rådgivning för kvinnor och vill öka möjligheterna för ett jämställt samhälle.

– Genom UIC har vi fått grym rådgivning och relevanta verktyg för att kunna validera vår idé och våra antaganden. Vi har även fått tillgång till ett starkt community för att stötta och dela erfarenheter med andra kvinnor som är entreprenörer och befinner sig på en liknande resa, säger Somit Fessehazion, medgrundare av Rely.

– Vi skapade Rely eftersom vi saknade en oberoende aktör som erbjuder utbildning inom privatekonomi speciellt utformad för underrepresenterade kvinnor. Ett tryggt rum utan fördomar och anpassat efter vår livsstil. Vi bygger det som inte finns och det vi själva behöver, fortsätter Carmen Beltran, medgrundare av Rely.

Med 2 763 röster kom Strong Rider Tech tätt efter Rely. Strong Rider Tech är en träningsapplikation som ger kunskap om rätt fysisk och mental träning för ryttare för att öka prestationen i sadeln. Via appen erbjuds en digital personlig tränare och ett individuellt träningsupplägg som både motiverar och sparar tid för ryttaren.

Alla företagspitchar finns fortfarande tillgängliga att se på webben. Hos UIC får innovativa startups och tillväxtföretag inom alla branscher skräddarsytt affärsutvecklingsstöd, nätverk, finansiering och den kunskap som krävs för att utvecklas, skala upp eller nå en internationell marknad. UIC är en av landets främsta företagsinkubatorer och acceleratorer och rankas som en av världens 5 bästa företagsinkubatorer enligt UBI Global.

 

För mer information:
Vedrana Ilic, kommunikatör
UIC (Uppsala Innovation Centre)
Mobil: 070-851 97 04
E-post: vedrana.ilic@uic.se

Om UIC
UIC (Uppsala Innovation Centre) är en av landets främsta företagsinkubatorer och acceleratorer och rankas av UBI Global bland världens topp 5 bästa offentliga företagsinkubatorerna. UIC erbjuder skräddarsytt affärsutvecklingsstöd, kunskap och nätverk till nyskapande startups och tillväxtföretag som vill utveckla sitt företag, skala upp eller nå en internationell marknad. UIC tar inga ägarandelar och är branschoberoende. UIC arbetar nära näringslivet genom exempelvis ett stort nätverk av affärscoacher från näringslivet och ett tjugotal UIC-partner, som alla bidrar till UIC-bolagens utveckling tillsammans med UIC. UIC har verksamhet i Uppsala. Ägare till UIC är till lika delar STUNS, Uppsala kommun, SLU Holding samt Uppsala universitet Invest. UIC ingår i Vinnovas program Inkubationsstöd – Excellens. www.uic.se