Skönhetsjätten Lyko i samarbete med Uppsalabaserad startup – innovativa sminkmärket Minolei

Foto: Rickard Lyko, grundare & vd på Lyko, Emma Filipsson & Helena Amiley, Minolei och Ann-Louise Paulsson, Lyko
Foto: Rickard Lyko, grundare & vd på Lyko, Emma Filipsson & Helena Amiley, Minolei och Ann-Louise Paulsson, Lyko

Minolei Cosmetics är ett nischat sminkmärke med bassmink framtaget av grundarna Emma Filipsson och Helena Amiley. UIC-bolaget Minolei har under tre års tid utvecklat ett specifikt koncept för att lösa de sminkproblem många upplever med oljig hy. Nu är det officiellt att lanseringen kommer ske bland annat genom skönhetsjätten Lyko som återförsäljare, i åtta länder.

Trots att Minolei ännu inte har lanserat har de blivit uppvaktade av flera återförsäljare. Lanseringen i augusti kommer ske via Minolei.com samt via skönhetsjätten Lyko som återförsäljare. Att lansera med Lyko innebär att Minolei säljs i åtta länder redan första lanseringsdagen. Lyko kontaktade Minolei efter en uppmärksammad artikel om sminkmärket i framstående nyhetskanalen Breakit.

– Vi ser en tydlig efterfrågan på den här typen av produkter från våra kunder. Vi ser verkligen fram emot att lansera Minolei hos Lyko. Varumärkets tydliga nisch med fokus på problemlösande makeup kommer att bli ett mycket positivt bidrag till vår starkt växande makeup-kategori

Ann-Louise Paulsson, Group Category Manager hos Lyko


Under 2022 antog företagsinkubatorn UIC Minolei till affärsutvecklingsprogrammet UIC Accelerator. Programmet handplockar en affärscoach utifrån bolagets behov och vänder sig till innovativa tillväxtföretag som är redo att skala upp verksamheten eller växa på en internationell marknad. Minolei har även deltagit i Swedish Scaleups program för ytterligare möjlighet till stöd inom kompetensutveckling, kapitalanskaffning och internationalisering.

Minolei lanserar sin första trio av innovativa sminkprodukter i augusti, ett koncept som vann SKAPA-priset för unga innovatörer 2022, ett innovationspris till minne av Alfred Nobel. Produkterna ger tillsammans en högabsorberande effekt som suger upp och kapslar in oljan under dagen, samtidigt som produkterna känns lätta på huden.

Om Swedish Scaleups

Swedish Scaleups hjälper till att skapa tillväxt hos innovativa bolag. Bolag får hjälp med kompetensutveckling, kapitalanskaffning, internationalisering och annat som krävs för att företaget ska växa till nästa nivå. Swedish Scaleups är ett samverkansprojekt för innovativa bolag kring Mälardalen som är redo skala upp. Genom Swedish Scaleups får bolag kostnadsfri tillgång till den samlade kompetensen från tio företagsinkubatorer och science parks samt kontaktytor till storbolag och akademi. Finansieringen kommer via Tillväxtverket från EU genom Europeiska regionala utvecklingsfonden samt ett antal regioner och kommuner.För mer information:

Emma Filipsson, vd
Minolei Cosmetics,
Mobil: 072-248 47 00
E-post: emma.filipsson@minolei.com

Helena Kristersson, Programansvarig UIC Accelerator
UIC
Mobil: 070-300 27 11
E-post: helena.kristersson@uic.se