Tim Nordh utsedd till en av Sveriges mest innovativa entreprenörer

Tim Nordh, vd på Altris. Foto: Göran Ekeberg


Stiftelsen ÅForsk har tillsammans med branschorganisationen Swedish Incubators & Science Parks, SISP, utsett Sveriges tio mest innovativa entreprenörer 2019. Tim Nordh på Gävleföretaget Altris är en av vinnarna som tilldelades ÅForsk Entreprenörsstipendium om 200 000 kronor vardera vid Sveriges Innovationsriksdag i Karlskrona.

Det är för femte året i rad som stiftelsen ÅForsk tillsammans med Swedish Incubators & Science Parks igår utsåg Sveriges tio mest innovativa entreprenörer som fick ta emot ÅForsk Entreprenörsstipendium om 200 000 kronor vardera. En av vinnarna var tim Nordh, vd och medgrundare av Altris som får stöd i sin affärsutveckling genom UIC.

Entreprenörernas gemensamma nämnare är att de driver spännande och nytänkande företag som utvecklats inom det akademinära ekosystemet för innovation som inkubatorer, science parks eller innovationskontor vid högskolor och universitet. Tekniken- och tjänsterna som ligger till grund för de 10 utsedda entreprenörernas idéer har förankring inom forskning och utveckling med hög innovationshöjd.

Altris har tagit fram ett nytt katodmaterial av förnybara material som möjliggör lagring av energi. Tekniken har möjlighet att disruptera batterimarknaden. Att tillverka hållbara batterier är en utmaning som måste lösas för att vi ska klara omställningen till miljövänlig energiteknik. Altris produktions- och materialteknik ligger i absolut framkant med batterier som är både miljövänliga och billiga att producera.

Altris har fått stöd i sin affärsutveckling genom UICs affärsutvecklingsprogram UIC Business Startup och ingår idag i UIC Business Build.

För mer information: 
Tim Nordh, vd
Altris
Tel: 073-074 20 46
E-post: tim.nordh@altris.se


Vedrana Ilic, marknadskoordinator
UIC
Tel: 070-851 97 04
E-post: vedrana.ilic@uic.se 

 

Om UIC
UIC (Uppsala Innovation Centre) är en av landets främsta företagsinkubatorer och acceleratorer och rankas av UBI Global som världens 4:e bästa företagsinkubator med universitetskoppling. UIC erbjuder affärsutvecklingsstöd, kunskap och nätverk till nyskapande startups och tillväxtföretag som vill utveckla sitt företag, skala upp eller nå en internationell marknad. UIC tar inga ägarandelar och är branschoberoende. UIC arbetar nära näringslivet genom exempelvis ett stort nätverk av affärscoacher från näringslivet och ett tjugotal UIC-partner, som alla bidrar till UIC-bolagens utveckling tillsammans med UIC. UIC har verksamhet i Uppsala län och Södertälje kommun. Ägare till UIC är till lika delar STUNS, Uppsala kommun, SLU Holding samt Uppsala universitet Holding. UIC ingår i Vinnovas program Inkubationsstöd – Excellens. www.uic.se