UIC-bolag vinnare av näringslivspriset Bona Postulata


Foto: Isak Werme, vd på Liqway, en av vinnarna av Bona Postulata 2020

Varje år får tio företag i Uppsala län ta emot näringslivspriset Bona Postulata. I år är en av vinnarna UIC-bolaget Liqway. Bona Postulata är ett näringslivspris som vill uppmuntra Uppsalaföretag med stark tillväxtpotential och stärka deras företagskompetens.

Bona Postulata är ett näringslivspris som vill uppmuntra Uppsalaföretag med stark tillväxtpotential. Bakom priset står 18 välkända företag och näringslivsorganisationer i Uppsala län. Priset ger de vinnande företagen kvalificerad utbildning och mentorer för att ytterligare stärka deltagarnas företagarkompetens.

Liqway tar fram nya tekniker som skapar bättre arbetsförhållanden vid reparation och inkopplingsarbeten på rörledningar. Med fokus på att underlätta det vardagliga avbrottsarbetet för rörentreprenörer ska produkterna även medför positiva fördelar för båda distributörer och slutkunder av dessa rörnät.

– Det har varit spännande att följa och stötta Liqways företagsresa. Isak och Martin har gjort stora framsteg och de var tidiga med att få betalande kunder. De har själva upplevt problemet som de hittade en smart lösning på; det kunde tyckas självklart, men var helt unikt. Jag är övertygad om att företaget kommer accelerera snart, säger Anna Bondeson, programansvarig UIC Business Build.

Liqway har fått affärsutvecklingsstöd genom UICs affärsutvecklingsprogram UIC Business Startup och UIC Business Build. Övriga vinnare av Bona Postulata 2020 är: Astrego Diagnostics, Wehype, SC Styling, Coroventis, 46elks, Hunna, InfraGeoTech, TdB Labs och Johan Lundberg AB.

 

För mer information: 
Isak Werme, grundare och vd
Liqway
Tel: 0708-10 66 10
E-post: isak.werme@liqway.com

Vedrana Ilic, kommunikatör
UIC
Tel: 0708-51 97 04
E-post: vedrana.ilic@uic.se

Om UIC
UIC (Uppsala Innovation Centre) är en av landets främsta företagsinkubatorer och acceleratorer och rankas av UBI Global bland världens topp 5 bästa offentliga företagsinkubatorerna. UIC erbjuder skräddarsytt affärsutvecklingsstöd, kunskap och nätverk till nyskapande startups och tillväxtföretag som vill utveckla sitt företag, skala upp eller nå en internationell marknad. UIC tar inga ägarandelar och är branschoberoende. UIC arbetar nära näringslivet genom exempelvis ett stort nätverk av affärscoacher från näringslivet och ett tjugotal UIC-partner, som alla bidrar till UIC-bolagens utveckling tillsammans med UIC. UIC har verksamhet i Uppsala län och Södertälje kommun. Ägare till UIC är till lika delar STUNS, Uppsala kommun, SLU Holding samt Uppsala universitet Holding. UIC ingår i Vinnovas program Inkubationsstöd – Excellens. www.uic.se