Uppsalabolag skapar friare liv – vinnare i entreprenörstävling


Foto: Emma Karlsson, vinnare i entreprenörstävling med sin innovation Carry for Life

Vinnaren i vårens entreprenörstävling, UIC Demo Day, vill erbjuda ett enklare och friare liv för de miljontals människor i världen som är drabbade av diabetes. UIC Demo Day arrangeras tre gånger per år av Uppsala läns företagsinkubator UIC. Allmänheten välkomnas för att träffa ett tjugotal entreprenörer som demonstrerar sina innovativa produkter och tjänster och besökare kan rösta på bästa bolag. I april genomfördes eventet digitalt och flest röster fick affärsidén Carry For Life.

UIC, Uppsala Innovation Centre, genomför årligen tre omgångar av UIC Demo Day. Årets första omgång, i april, arrangerades digitalt och pågick i fyra dagar – UIC Demo Week. Under veckan presenterade ett tjugotal entreprenörer sina innovativa produkter och tjänster. Besökare fick möjlighet att läsa om de nya affärsidéerna, se pitcharna och rösta på sina favoriter.

Med 2393 röster vann Emma Karlsson Consulting besökarnas röst, för bästa affärsidé. Emma Karlsson Consulting har utvecklat Carry For Life, en ny bärmetod för ett friare liv – att alla ska kunna bära sin insulinpump tryggare, säkrare och smidigare. Vid typ 1 diabetes måste personen som drabbats sköta en livsuppehållande funktion manuellt varje timme, dygnet runt, för resten av sitt liv, och det vill Emma Karlsson förenkla.

– Tack vare UIC har jag fått verktyg för att utveckla min affärsidé och lägga fokus på rätt saker i min startup. Jag har även fått coaching för att identifiera möjligheter som finns att bygga vidare på och att systematiskt testa och utveckla de produkter som min idé baseras på. UIC tillsammans med sina fantastiska partner har gett mig ovärderlig hjälp i min startup. De brinner för att lyfta personer som vill starta företag och de levererar råd och stöd, allt det som man behöver när man kastar sig ut i att våga starta någonting helt nytt, säger Emma Karlsson, grundare och vd på Emma Karlsson Consulting.

På andra plats kom Mender, tätt efter med 2317 röster. Modeindustrin lämnar ett enormt negativt avtryck på miljön och Mender vill förändra dagens ohållbara klädkonsumtion genom en marknadsplats för att få kläder lagade eller omsydda, av privatpersoner.

Alla företagspitchar finns fortfarande tillgängliga att se på webben. Hos UIC får både startups och etablerade bolag, med nya idéer, inom alla branscher skräddarsytt affärsutvecklingsstöd, nätverk, finansiering och den kunskap som krävs för att utvecklas eller nå en internationell marknad. UIC är en av landets främsta företagsinkubatorer och acceleratorer och rankas som en av världens 5 bästa företagsinkubatorer enligt UBI Global.

 

För mer information:
Vedrana Ilic, kommunikatör
UIC (Uppsala Innovation Centre)
Mobil: 070-851 97 04
E-post: vedrana.ilic@uic.se

För mer information om Emma Karlsson/Carry for Life:
Emma Karlsson
E-post: emma@emmasconsulting.se
Tel: 073-314 17 28

Om UIC
UIC (Uppsala Innovation Centre) är en av landets främsta företagsinkubatorer och acceleratorer och rankas av UBI Global bland världens topp 5 bästa offentliga företagsinkubatorerna. UIC erbjuder skräddarsytt affärsutvecklingsstöd, kunskap och nätverk till nyskapande startups och tillväxtföretag som vill utveckla sitt företag, skala upp eller nå en internationell marknad. UIC tar inga ägarandelar och är branschoberoende. UIC arbetar nära näringslivet genom exempelvis ett stort nätverk av affärscoacher från näringslivet och ett tjugotal UIC-partner, som alla bidrar till UIC-bolagens utveckling tillsammans med UIC. UIC har verksamhet i Uppsala län. Ägare till UIC är till lika delar STUNS, Uppsala kommun, SLU Holding samt UU Invest. UIC ingår i Vinnovas program Inkubationsstöd – Excellens. www.uic.se