12 nya startups till UICs affärsutvecklingsprogram

Nu tar 12 startups nästa steg i sin affärsutveckling tillsammans med UIC. Förkläden för besvärliga patientnära situationer, forskningsbaserade metoder och verktyg för praktiskt jämställdhetsarbete och bollmaskin för padel är några av de innovativa affärsidéerna som har antagits till två av UICs affärsutvecklingsprogram. Bolagen får kostnadsfri skräddarsydd coaching och har även möjlighet att söka 25 000 kr för att verifiera sin affärsidé.

Under årets tredje omgång av UICs affärsutvecklingsprogram har 12 startups med nya affärsidéer, alla med stor utvecklingspotential, antagits. Teamen kommer under tre månader bland annat att arbeta med att verifiera att affärsidén har marknadspotential, pitchträna och att bygga ett konkurrenskraftigt företag. Bolagen erbjuds även ekonomiskt stöd för kund- och produktverifiering.

15 december kommer dessa startups ställa ut sina affärsidéer under UIC Demo Day. Det gör de live på Hubben, Uppsala Science Park, från klockan 16.00. 

UIC Business Startup gör det möjligt att gå från affärsidé till kund på tre månader. Deltagarna arbetar med att tidigt bekräfta om det finns kunder och att deras produkt eller tjänst löser ett verkligt problem hos kunden. Därefter identifierar de hur produkten eller tjänsten bäst kan säljas.

UIC Business Build vänder sig till redan startade bolag, eller till startups på väg mot bolagisering. Genom workshops och seminarier ger programmet deltagarna en ökad insikt och förståelse för bland annat affärsutveckling, finansiering, marknadsföring och vad som krävs för att bygga en trovärdig och realistisk plan för att nå framgång.

Nya startups i UIC Business Startup hösten 2021

Benny Zografov
En produkt som används för att minska smittspridning på sjukhus och i andra offentliga byggnader, som leder till färre sjukskrivningar bland personal och större patientnytta, genom att aktivt motverka bakterier och virus på utsatta ställen.
 
DanioReadout
Tjänster i modellsystemet zebrafisk med fokus på sjukdomsmodeller av genetiska sjukdomar hos människor och substratexponering baserat på avancerad avbildningsteknologi. Våra tjänster är ett kostnads- och tidseffektivt alternativ till experiment på gnagare och metoder baserade på cellkulturer.
 
Gender Balance
Gender Balance utvecklar och tillämpar forskningsbaserade metoder och verktyg för praktiskt jämställdhetsarbete på företag, myndigheter och skolor.
 
Innoveramera Sverige AB (”Min Idol”)
”Min idol” hjälper föräldrar att öka vardagsmotionen hos sina barn genom att låta barn- och ungdomsidoler motivera och inspirera till mer rörelseglädje.
 
Malum Software (”Things Planet”)
En mobilapplikation som smidigt identifierar din specifika elprodukt via mobiltelefonens kamera. Applikationens utformning med bilddatabaser och mönsteravkänning möjliggör en ny begagnatmarknad för reservdelar och riktar sig till både privatpersoner och företag.
 
Mattias Förkläde
Ett förkläde för besvärliga patientnära situationer som hjälper sjukvårdspersonal att arbeta patientsäkert och minska vårdrelaterade infektioner.
 
Pre Post Clinic
Pre Post Clinics plattform hjälper plastikkliniker att på ett hållbart, enkelt och hälsosamt sätt genomföra fler operationer med nya patienter och därigenom öka sina intäkter. Genom specifikt anpassad träning inför och efter operation får patienter bästa möjliga resultat.
 

Nya startups i UIC Business Build hösten 2021

Bollmaskin.se
Bollmaskin.se utvecklar världens första och bästa bollmaskin för padel och bygger en attraktiv prenumerationstjänst. Vi hjälper slutkund/spelare att genomföra egenträning av högsta kvalité. Padelhallarna får hjälp att drifta och administrera bollmaskinen samt bygga upp träningskulturen.
 
QAEM AB (Smarty3D)
Vår produkt Smarty 3D hjälper företag som vill skapa 3D-utskrifter åt kunder och företag som använder 3D-printing internt genom att automatisera order- och produktionshantering och minska tid- och resursslöseri med 75%.
 
RoundBit AB (Dendrit)
För vårdgivare som värnar om säker vård och god arbetsmiljö erbjuder RoundBit ett digitalt arbetsverktyg som visualiserar och effektiviserar läkarens arbetsflöde. De ersätter den handskrivna papperslappen och gör anteckningar till mer än bara anteckningar.
 
Virubustor AB
Nytt sätt att rena luft genom förbränningsmotorer.
 
Zeeds App AB

Vår applikation hjälper människor hitta mening i sitt liv, genom att definiera viktiga värderingar och skapa värderingsbaserade vanor.

 
För mer inofrmation, kontakta Tommy Lindgren, 070-555 19 40, tommy.lindgren@uic.se