Indicio Technologies bästa tips till startups som jobbar inom B2B

Att göra studiebesök hos bolag som tidigare deltagit i våra affärsutvecklingsprogram är något vi värderar högt. Den här veckan har UICs VD Niclas Stjernberg och Helena Kristersson, programansvarig för Accelerator, besökt UIC-alumnen Frans Andersen, VD på Indicio Technologies. Det finns många lärdomar att dra av deras framgångsrika bolagsresa.

UIC möter Indicio Technologies
UIC träffar Indicio Technologies. Helena Kristersson, Frans Andersen och Niklas Stjernberg

Förenklar sättet bolag gör prognoser

Det har gått några år sedan Indicio Technologies var med i Accelerator-programmet.  De finns numera med bland de bolag vi kallar UIC Selected, bolag som genomfört flera av UICs program på ett framgångsrikt sätt och har en fortsatt stark utveckling.

Indicio Technologies har dessutom två år i rad utsetts till ett av Sveriges hetaste startups på NyTekniks 33-lista.  Affärsidén är att förenkla sättet bolag gör prognoser för att förutse marknadstrender och framtida behov med mycket bättre precision.

−Indicio Technologies är ett föredöme för de bolag vi hjälper på UIC. Vi besöker dem för att lära oss hur vi fortsatt kan stötta dem. Som inkubator kan vi dessutom lära oss av deras framgångsrika resa för att bättre stötta kommande generationers entreprenörer, säger Niclas Stjernberg.

Tre tips från Frans

Här är Frans Andersens bästa tips till startups som jobbar inom B2B

  1. Kartlägg alla intressenter i kundorganisationen (vilket kan vara väldigt många) och utveckla unikt material för alla individer.
  2. Använd strategiska partnerskap för att exempelvis skala upp säljinsatser.
  3. Hitta en senior säljcoach som kan gå sida vid sida med dig som grundare i tidigt skede.