Teknikföretaget Percy Roc påskyndar sin affärsutveckling med UIC Business Accelerator


Uppsalabolaget Percy Roc har antagits till UIC Business Accelerator

 

Nu har ett nytt bolag antagits till UICs acceleratorprogram som stöttar innovativa bolag att skala upp, öka sin tillväxt och växa internationellt. Programmet erbjuder bolag en unik tillgång till skräddarsydd support och investering på 500 000 kr. Det antagna bolaget är Percy Roc som levererar lösningar för smart fokuserad mikrovågseffekt för industriella applikationer.

Till affärsutvecklingsprogrammet UIC Business Accelerator antas innovativa bolag som är redo att skala upp verksamheten ytterligare och hitta en ny marknad. Under programmets gång får bolaget tillgång till skräddarsytt stöd från UICs breda nätverk av specialiserade affärscoacher, utifrån företagets unika behov. Bolaget får även erbjudanden från UICs partner inom områden som juridik, ekonomi, marknadsföring, ledarskap eller teknisk utveckling. Nu har teknikföretaget Percy Roc antagits för att påskynda sin utveckling.

Percy Roc utvecklar en ny avancerad teknik och programvara för att spara tid vid, framför allt, härdning av kompositmaterial för flyg- och bilindustrin. Det gör de genom AI-programmering och unik mikrovågsteknik.

– Vi är tacksamma för UIC som har stöttat oss från starten. Tack vare att Percy Roc antagits till UICs acceleratorprogram går vi till nästa nivå för att påskynda vår utveckling samt locka både kunder och investerare, säger Dragos Dancila, vd på Percy Roc.

UIC Business Accelerator pågår i två till tre år och vänder sig till nyskapande tillväxtföretag. Bolagen erbjuds skräddarsytt affärsutvecklingsstöd av handplockade affärscoacher från näringslivet, med specialiserad kunskap utifrån företagets unika behov. Bolag som antas till acceleratorprogrammet erbjuds även en startinvestering på 500 000 kr från Linnéa Capital. Målet är att förstärka bolagens finansiella situation och öka tillväxtmöjligheterna. 

 

För mer information: 
Dragos Dancila, vd
Percy Roc
Tel: 0723-66 31 80
E-post: dragos@percyroc.se

Vedrana Ilic, kommunikatör
UIC
Tel: 0708-51 97 04
E-post: vedrana.ilic@uic.se

Om UIC
UIC (Uppsala Innovation Centre) är en av landets främsta företagsinkubatorer och acceleratorer och rankas av UBI Global bland världens topp 5 bästa offentliga företagsinkubatorerna. UIC erbjuder skräddarsytt affärsutvecklingsstöd, kunskap och nätverk till nyskapande startups och tillväxtföretag som vill utveckla sitt företag, skala upp eller nå en internationell marknad. UIC tar inga ägarandelar och är branschoberoende. UIC arbetar nära näringslivet genom exempelvis ett stort nätverk av affärscoacher från näringslivet och ett tjugotal UIC-partner, som alla bidrar till UIC-bolagens utveckling tillsammans med UIC. UIC har verksamhet i Uppsala län och Södertälje kommun. Ägare till UIC är till lika delar STUNS, Uppsala kommun, SLU Holding samt Uppsala universitet Holding. UIC ingår i Vinnovas program Inkubationsstöd – Excellens. www.uic.se